Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Fotóalapú 3D modellalkotás

Írta: KRISTÁLY ÁLMOS, egyetemi hallgató és FICZERE PÉTER PhD, egyetemi adjunktus és BORBÁS LAJOS PhD, Professor Emeritus

Megjelent a  2021. augusztusi ACTA PERIODICA  23. kötetében (ISSN 2063-501X) az Edutus Egyetem kiadásában a 53-64. oldalon. DOI 10.47273/AP.2021.23.53-64

ABSZTRAKT

A kísérlet során számítógépes szoftver segítségével állítok elő 3D modelleket fotók alapján. A módszer rendkívül egyszerű és kézenfekvő, főleg nehezen mérhető, bonyolult geometriák esetén. A vizsgálat célja az eljárás pontosságának, gyorsaságának meghatározása, és a potenciális gyakorlati felhasználási módok feltérképezése.

Kulcsszavak: modellalkotás, 3D szkennelés, fotóalapú modellezés

ABSTRACT

During the experiment 3D models were created using picture-based 3D modeling software. This is a simple and accessible method, especially in case of objects that are hard to measure or have complex geometry. The aim of the project is to determine the accuracy, speed, and potential practical applications of the method.

Keywords: 3D modeling, 3D scanning, photo-based 3D models

Tovább a teljes cikkhez Tovább a teljes kötethez

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben