Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Ismét megrendezésre került a FIRST® LEGO® League Tatabányán az Edutus Főiskola szervezésében

2017. január 14-én Tatabányán A Vértes Agorájában ismét a LEGO® robotoké volt a főszerep. A legorobotverseny fővédnöke Schmidt Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármestere.

Az idei versenyen 14 csapat vett részt: ...

5 budapesti, 3 tatabányai, 3 tatai, 1 esztergomi, 1 komáromi és 1 kecskeméti csapat. A 9-16 év közötti fiatalokból álló, 3-10 fős csapatok délelőtt Animal Allies, állati társak témában a csapatok kutatási projektjeiket prezentálják, majd olyan kihívást kapnak, amiben azt értékeli a zsűri, mennyire tudnak csapatban dolgozni, a mögöttük álló fél éves munka alatt mennyire kovácsolódott össze közösségük, a harmadik értékelési szempont a megépített LEGO® robotok gépészeti és programozási megoldások pontozása. Délutáni egyszerre két csapat 2,5 perces robotmenetei futottak. A 14 csapat mindegyike 3 fordulóban teljesíti kiválasztott missziót a 15 lehetséges közül, utána kerül sor a negyeddöntőre, elődöntőre és döntőre.

6 különböző kategóriában született győztes. Az összetett verseny első két helyezettje a HTRoboTeam (budapesti Homoktövis Általános Iskola) és a Fazekas RoboTeam (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium) továbbjutott a február 4-5-én Debrecenben megrendezésre kerülő FLL Semi Final Southeast versenyre. Czunyiné dr. Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos asszony adta át a díjakat és a rendezvényt egy rövid beszéddel zárta, melyben megemlítette a 2016 novemberében aláírt együttműködési megállapodást a magyar kormány és a Lego Education között illetve, hogy az állam terveiről a hazai FIRST® LEGO® League és a World Robot Olympiad legorobotversenyekkel kapcsolatban.

További kategóriák győztesei:

Kategória Csapat/Iskola Díjátadó
Legkitartóbb csapat HTRoboTeam/Homoktövis Általános Iskola

Szögi Zoltán

Edutus Zrt. vezérigazgató

Kutatás és Előadás díj MyStorms/Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium

Nagyné Csóti Beáta

Edutus Főiskola mestertanár

Robotkonstrukciós díj RoboGo/Eötvös József Gimnázium és Kollégium

Kopasz Anikó

H-Didakt Kft. ügyvezető

Zsűri különdíja Refisek/Tatai Református Gimnázium

Szilasi Péter Tamás

Nemak Europe

Társadalmi kapcsolatok osztályvezető

Legjobb Robot-Game Lego SAPiens/Óbudai Árpád Gimnázium

Némethné dr. Gál Andrea

Edutus Főiskola

oktatási rektorhelyettes

A következő legorobotverseny 2017. június 2-3-án Tatabányán a World Robot Olympiad az Edutus Főiskola szervezésében.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben