Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

FDM 3D nyomtatók extruderének befolyása a kész termék mechanikai tulajdonságaira

Írta: FICZERE PÉTER PhD, egyetemi adjunktus és LUKÁCS NORBERT L. tanuló és BORBÁS LAJOS PhD, Professor Emeritus

Megjelent a  2021. augusztusi ACTA PERIODICA  23. kötetében (ISSN 2063-501X) az Edutus Egyetem kiadásában a 46.-52. oldalon. DOI 10.47273/AP.2021.23.46-52

ABSZTRAKT

A bemutatott jelenséget egy mérésre készülő próbatestsorozat gyártása közben észleltük, melynél a mérés eredeti célja az FDM technológiával gyártott alkatrészek mechanikai tulajdonságainak javítása a lehető legegyszerűbb módon.

Kulcsszavak: FDM, extruder, mechanikai tulajdonságok, additív gyártás

ABSTRACT

The phenomenon that is presented was notified during a test specimen preparation process for another investigation. The original purpose of our study was to improve the mechanical properties of 3D printed part as simple as possible.

Keywords: FDM, extruder, mechanical properties

Tovább a teljes cikkhez Tovább a teljes kötethez

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben