Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Erasmus+ program az Edutus Egyetemen

Egyre több fiatal számára fontos, hogy az egyetemi évei alatt ne csak Magyarországon tanuljon vagy gyakorlatozzon. Az Erasmus+ program fantasztikus lehetőséget jelent mindazoknak, akik szívesen kipróbálnák, hogy milyen külföldön tanulni. A program keretében a hallgatók más országok egyetemein folytatják az itthon elkezdett tanulmányaikat vagy végzik el szakmai gyakorlatukat az Európai Unió támogatásával. A program célja a kulturális sokféleség támogatása és a diákok személyes, valamint szakmai fejlődésének elősegítése.

Az Edutus Egyetem aktívan részt vesz az Erasmus+ programban, jelenleg 44 külföldi felsőoktatási intézménnyel megkötött kétoldalú szerződés alapján biztosít mobilitási lehetőséget a hallgatók részére. Az angol nyelv térhódításával elsősorban az angol nyelvű képzést nyújtó Erasmus partnerintézmények iránt mutatkozik kiemelt igény, de nagy népszerűségnek örvendenek hallgatóink körében a német, spanyol, francia és olasz nyelvű főiskolák, egyetemek, továbbá a szomszédos, illetve közeli országok kínálta tanulmányi és szakmai gyakorlati mobilitási lehetőségek is.

A külföldi tanulásnak számos pozitív hatása van, a kultúraváltás és a nyelvi kihívások a hallgatókat alkalmazkodásra és fejlődésre ösztönzik, valamint hatalmas előnyei vannak a jövőbeli karrierépítés során. A munkáltatók értékelik azokat a jelentkezőket, akik nemcsak szakmai tudásban, hanem nemzetközi tapasztalatokban is gazdagok.

Emellett a külföldön töltött félév vagy gyakorlat alatt a hallgató az itthoni tanulmányaival is haladni tud, mert a kreditbeszámítás lehetővé teszi a kint megszerzett kompetenciák elismerését a hallgató képzésében.

Az Edutus Egyetemről évente átlagosan 50 hallgató vesz részt a mobilitási programban. A visszajelzések nagyon pozitívak, hallgatóink egytől egyik ajánlják másoknak, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel.

„Az Erasmus+ Program számos előnnyel jár azok számára, akik külföldön szeretnének tanulni. Biztosít egy anyagi támogatást, ami fontos, mivel egy ilyen félév mindig sok kiadással jár. Emellett a program keretében segítenek abban, hogy a külföldi szemeszter megfelelően legyen megszervezve és megtervezve. A kérelmezési folyamat könnyen érhető és követhető.”

Sebastian

Az Erasmus+ programba való jelentkezés során a hallgatóknak meg kell felelniük bizonyos kritériumoknak. Az Edutus Egyetemen tapasztalt kollégákkal kísérjük végig és támogatjuk a jelentkezési folyamatban a diákokat. A célunk az, hogy minél több hallgatónk tanulhasson külföldön, és mindenki számára tudjunk lehetőséget biztosítani, aki szeretne élni ezzel.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben