Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Elstartolt a robot- és dróntechnológiai élménynapok roadshow – Kisteleken jártunk

Az Edutus Egyetem a Nemzeti Tehetség Program keretein belül általános és középiskolás diákoknak tart műszaki és informatikai pályaorientációs, valamint robotika versenyeket népszerűsítő programsorozatot, melynek első állomása Kistelek volt.

Drónok és robotok vették át a szerepet a pénteki különleges tanítási napon a Kisteleki Általános Iskolában. A megnyitót követően 4 állomáson ismerkedhettek meg interaktív módon a diákok a műszaki és informatikai pályákkal, az Edutus Egyetem képzéseivel és a robotikaversenyek világával. A technológiai bemutatókon a drón- és robotikaversenyek eszközeit és kihívásait mutatták be a szervezők, a robot-klinika állomáson pedig a gyerekek igazi „robot-doktorokká” válhattak és maguk javíthattak meg egy elromlott robotot. A program kiemelt célja, a lányok bevonása a technológia alapú versenyekbe, illetve, hogy a műszaki és informatikai pályákat, mint lehetséges karrierútként mutassa be a fiatalok számára nemtől függetlenül. A program mottója nem véletlenül: „Egyenlő eséllyel a műszaki pályákon. A NEM, nem lehet kérdés”.

A diákok bevonásán túl, az iskola tanárai számára is tartottunk egy tájékoztatót, ahol a World Robot Olympiad robotprogramozási verseny részleteiről és jelentkezés feltételeiről beszéltünk.

Nem érkeztünk üres kézzel az iskolába, az élményekkel teli délelőttöt megelőző megnyitón, a felsőoktatási intézmény képviselői egy LEGO Spike robotot, illetve a versenyeken való részvételhez szükséges Spike kiegészítő készletet, valamint az idei World Robot Olympiad versenypályát és hozzá tartozó pályaelemeket adtunk át az iskolának. Ezzel szeretnénk segíteni és ösztönözni a versenyre történő bekapcsolódást. A program végén a gyerekek közül a legszerencsésebbek kisorsolt ajándékcsomagokat vehetett át.

A pályázatról

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által gondozott „STEMpont” komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program megvalósítása címmel kiírt pályázaton, nyertes programja keretein belül az Edutus Egyetem „Robot- és dróntechnológiai élménynapok roadshow és komplex pályaorientációs programsorozat” részeként 5 településen – Kistelek, Devecser, Tata, Szendrőlád, Budapest – tart interaktív programot általános- és középiskolai diákoknak. A pályázat futamideje: 2023.09.01- 2024.08.31 közötti időszakig tart, a pályázaton  elnyert támogatás összege: 19 987 000 Ft.

                 

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben