Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Egyre népszerűbb az Edutus Egyetem

A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte az Edutus Egyetem képzéseit. A tavalyi évhez képest 140%-kal, azaz 2,4 szeresére nőtt az első helyes jelentkezők száma. Ez a szám várakozáson felüli, igen nagymértékű növekedést jelent az egyetem számára, tekintettel arra, hogy a felsőoktatásba jelentkezők száma országos szinten 27,5%-kal emelkedett.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Az egyetem tatabányai székhelyén 182%-os, budapesti telephelyén pedig 66%-os a jelentkezők számának emelkedése. Tatabányán nagy lendületet vett a műszaki terület, ugyanis a műszaki képzésekre jelentkezők száma több mint 3,5-szeresére, azaz 178 főre nőtt. Ha a felvettek összetétele hasonló lesz a jelentkezőkéhez, akkor Tatabányán az első éves hallgatók közel 60%-a műszaki képzéseken fog tanulni, a maradék mintegy 40%-a pedig gazdasági képzéseken.

Mivel az Edutus Egyetem – és kiemelten a tatabányai képzések – jelentkezőszáma lényegesen nagyobb arányban nőtt, mint az országos átlag, ezért valószínűsíthető, hogy ebben a növekedésben nem csupán a felvételi rendszert érintő – a felsőoktatásba való könnyebb bejutás irányába ható – jogszabályi változások játszottak szerepet, hanem az egyetem ismertségének és népszerűségének növekedése is.

Az Edutus színvonalas képzési kínálata, gyakorlatias módszertana, modern és hallgatóközpontú oktatási szemlélete évről évre bizonyítja, hogy helye van a nagyobb múlttal rendelkező versenytársai között a hazai felsőoktatási rendszerben, különös tekintettel Komárom-Esztergom vármegyére.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben