Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Edutus Egyetem Tudományos Diákköri Konferencia

Edutus TDK

Eke Tímea első éves hallgató az Edutus Egyetem Tudományos Diákköri Konferencián 2. helyezést ért el. Jaklin Virág másodéves Turizmus-vendéglátás hallgató Timivel készített interjúját olvashatják.

 

Milyen témában késztetted el a munkádat?

Uppony és térsége turizmusának helyzete és fejlesztési lehetőségeiről írtam, azért választottam ezt a témát mert családi vállalkozásaink egy projektje itt található. Vendégházakat üzemeltetünk Upponyban, és ez volt az indító löket, hogy elmerüljek a falu turisztikájában, és annak még kihasználatlan turisztikai lehetőségeit feltárjam. Úgy voltam vele, ha már elmerülök úgy is a témában akkor már kihasználom ezt a lehetőséget és most írok belőle egy tdk dolgozatot, az évek folyamán pedig kutatok tovább és remélhetőleg egy szép szakdolgozat fog a témából születni.

 

Milyen volt a te szemszögedből a verseny, hogy érezted magadat?

Számomra hatalmas újdonság volt gólyaként megtapasztalni egy ehhez fogható megmérettetést, nagyon örülök, hogy belevágtam és kipróbálhattam magam egy efféle versenyhelyzetben.

 

Volt-e olyan tanár aki segített a témakidolgozásban, ha igen ki és milyen volt vele a munka?

Konzulensem Dr. Wirth Gábor volt, nagyon sokat segített maga a téma helyes megfogalmazásában, megfelelő szakirodalmak megtalálásában, megismerésében. Persze kaptam még az ismeretanyagok mellett támogatást és bíztatást is.

 

Így, hogy már túl vagy rajta ajánlanád-e másoknak is, hogy jelentkezzenek? 

Mindenképpen ajánlom szaktársaimnak, hogy használják ki ezt a remek lehetőséget. Nemcsak azért, hogy kipróbálják magukat egy versenyhelyzetben, azért is jó mert akár a téma már lehet a későbbi szakdolgozat alapja. Illetve a prezentáció bemutatásánál gyakorlatot szerezhetünk, hogy hogyan mutassunk be egy ilyen dolgozatot.

 

Gratulálunk Timinek és konzulensének a szép eredményhez, reméljük jövőre is hasonló szép eredményekről számolhatunk majd be!​

TDK verseny oklevél

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben