Hírek

Edutus Egyetem Tudományos Diákköri Konferencia

Edutus TDK

Eke Tímea első éves hallgató az Edutus Egyetem Tudományos Diákköri Konferencián 2. helyezést ért el. Jaklin Virág másodéves Turizmus-vendéglátás hallgató Timivel készített interjúját olvashatják.

 

Milyen témában késztetted el a munkádat?

Uppony és térsége turizmusának helyzete és fejlesztési lehetőségeiről írtam, azért választottam ezt a témát mert családi vállalkozásaink egy projektje itt található. Vendégházakat üzemeltetünk Upponyban, és ez volt az indító löket, hogy elmerüljek a falu turisztikájában, és annak még kihasználatlan turisztikai lehetőségeit feltárjam. Úgy voltam vele, ha már elmerülök úgy is a témában akkor már kihasználom ezt a lehetőséget és most írok belőle egy tdk dolgozatot, az évek folyamán pedig kutatok tovább és remélhetőleg egy szép szakdolgozat fog a témából születni.

 

Milyen volt a te szemszögedből a verseny, hogy érezted magadat?

Számomra hatalmas újdonság volt gólyaként megtapasztalni egy ehhez fogható megmérettetést, nagyon örülök, hogy belevágtam és kipróbálhattam magam egy efféle versenyhelyzetben.

 

Volt-e olyan tanár aki segített a témakidolgozásban, ha igen ki és milyen volt vele a munka?

Konzulensem Dr. Wirth Gábor volt, nagyon sokat segített maga a téma helyes megfogalmazásában, megfelelő szakirodalmak megtalálásában, megismerésében. Persze kaptam még az ismeretanyagok mellett támogatást és bíztatást is.

 

Így, hogy már túl vagy rajta ajánlanád-e másoknak is, hogy jelentkezzenek? 

Mindenképpen ajánlom szaktársaimnak, hogy használják ki ezt a remek lehetőséget. Nemcsak azért, hogy kipróbálják magukat egy versenyhelyzetben, azért is jó mert akár a téma már lehet a későbbi szakdolgozat alapja. Illetve a prezentáció bemutatásánál gyakorlatot szerezhetünk, hogy hogyan mutassunk be egy ilyen dolgozatot.

 

Gratulálunk Timinek és konzulensének a szép eredményhez, reméljük jövőre is hasonló szép eredményekről számolhatunk majd be!​

TDK verseny oklevél

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új