Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

EduDigiTech évindító rendezvény

Az Edutus Egyetem 10 éve kapcsolódott be a World Robot Olympiad™ versenyek szervezésébe. Ennek megünneplésére és az új szezon kezdetének megnyitására január 17-én, szerdán került megrendezésre az EduDigiTech évindító állófogadás, a Falk1 Rendezvényházban. Nagy örömünkre az eseményre számos bíró, csapatvezető, önkéntesek és szervező is ellátogatott.

 A 2023-as év végén alakult meg az EduDigiTech brand, ami az Edutus Egyetem által szervezett összes tech versenyt foglalja magában. Melyek ezek a versenyek? Edu Hobby Drone Cup, Edu Agro Drone Cup, Edu Robotics Cup és a World Robot Olympiad hazai és a további 11 országban működő leányvállalatok versenyei. 

 Az EduDigiTech versenyek célja a modern technológiák és az oktatás összehangolása, ezzel elősegítve a diákok digitális kompetenciáinak fejlődését. A versenyeken való részvétel elősegíti a hallgatók önálló gondolkodását és az új technológiák iránti érdeklődését is. Az Edutus Egyetem külön figyelmet szentel a versenyek diverzitásának, ösztönözve a diákokat arra, hogy különböző területeket próbáljanak ki és fejlesszék készségeiket.  

 A magyarországi World Robot Olympiad versenyek fennállásának 10. évfordulója nagy lépcsőfok az Edutus Egyetem életében. Az évindító rendezvényre a versenyeken résztvevő bírók, önkéntesek, csapatvezetők és a szervezői stáb is együtt ünnepelték a közösen elért sikereket.  

Árvai-Füleki Judit az Edutus Zrt. vezérigazgatója nyitóbeszédében kitért arra, hogy az Edutus Egyetem minden eddiginél népszerűbb a felvételi előtt álló diákok körében és 2023-ban négyszeresére nőtt a felvételt nyert hallgatók száma. Bízik benne, hogy az egyetem népszerűsége tovább nő, hisz 2024-ben több államilag támogatott helyre is pályázhatnak a tanulni vágyó fiatalok és idősek egyaránt.  

 Szilasi Péter Tamás, WRO projektvezető és vállalati és nemzetközi kapcsolatok igazgatója, beszédében összefoglalta honnan indult az Edutus Egyetem irányítása alatt a hazai WRO közösség, jelenleg hol tart, és milyen kihívásokkal kellett megküzdeni az elmúlt évtizedben. A fantasztikus csapatnak köszönhetően, mindig az volt a közös cél, hogy a nehézségekben is a lehetőségek kerüljenek kiaknázásra, így jött létre például a covid járvány ideje alatt a saját fejlesztésű online, nemzetközi robotika verseny, az Edu Robotics Cup. 

 Fontos siker és mérföldkő, hogy létrejött a Kelet-Közép-Európai hálózat, ami egy 12 országot összefogó együttműködő rendszer és amely Latin-Amerika számára is egy követendő példát jelent. A nemzetközi versenyeken nem csak a 12 ország csapatai teljesítenek kiválóan, de a bírói jelenlét is erős. Megalapításra került az elmúlt időszakban továbbá a Főbírói Mentor Hálózat, amely keretén belül olyan bírók kerülnek kiképzésre, akik a nemzetközi versenyeken is helyt tudnak állni. Mi sem bizonyítja jobban a hálózat sikeres működését, mint az, hogy 2023-ban a Dániában megrendezésre kerülő barátságos nemzetközi versenyen a bírói gárda ¼ -t a 12 országos hálózat adta.  

       

 Az elmúlt 10 évben Magyarország szervezett egy világdöntőt, egy barátságos-meghívásos versenyt, továbbá számos regionális elődöntő és nemzeti döntő van a szervezet háta mögött. 

 A rendezvény egyben a 2024-es WRO szezon megnyitója is volt, hisz január 15-én Magyarországon is elindult az idei versenyszezon.  Szilasi Péter Tamás kiemelte, számos újítással és változással készül a szervezői csapat az idei évre. 

 Igazgató úr beszéde végét követően 5 db díj került átadására, melyek a közösség építése érdekében kerültek átadásra. A díjakat az Edutus Egyetem rektora, Némethné Dr. Gál Andrea és az Edutus Zrt. vezérigazgatója, Árvai-Füleki Judit adta át.  

Díjazottak:

  • Legaktívabb intézmény – Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium 
  • Az év kimagasló szakmai teljesítménye – STORMS csapatok  
  • Az év csapatvezetője – Gaál-Tertsch Ágnes 
  • Jubileumi önkéntes díj – Vigh László PhD 
  • Jubileumi szakmai közösségért díj – Kiss Róbert 

 Az esemény hivatalos részét követően egy kötetlen hangulatú állófogadás keretében folytatódott az ünnepség. Az EduDigiTech első rendezvényének sikere után nem titkolt szándék további hasonló jellegű esemény megszervezése, a közösség építése és egy szakmai platform kialakítása érdekében. 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben