Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Devecseren folytatódott a robot- és dróntechnológiai élménynapok roadshow

A robot- és dróntechnológiai élménynapok roadshow és komplex pályaorientációs programsorozat második állomása Devecser, ahol a Gárdonyi Géza Általános Iskolában a felsősöket látogatta meg az Edutus Egyetem stábja.

Drónokat, robotokat és egyéb érdekességek próbálhattak ki a diákok a 4 állomásból álló interaktív programon. A délelőtt során a műszaki és informatikai pályák sokrétű világával, az egyetem képzéseivel és egy nemzetközi robotépítési és -programozási verseny lehetőségeivel ismerkedhettek meg a tanulók. A program kiemelt célja, a lányok bevonása a technológia alapú versenyekbe, továbbá, hogy a műszaki és informatikai pályákat, mint lehetséges karrierútként mutassa be a fiatalok számára nemtől függetlenül. A program mottója: „Egyenlő eséllyel a műszaki pályákon. A NEM, nem lehet kérdés”.

Az Edutus Egyetem vezérigazgatója Árvai-Füleki Judit az esemény megnyitóján egy LEGO Spike robotot, illetve a versenyeken való részvételhez szükséges Spike kiegészítő készletet, valamint az idei World Robot Olympiad versenypályát és hozzá tartozó pályaelemeket adott át az iskolának. A felsőoktatási intézmény ezzel segíti és ösztönözni a tanulók versenyre történő bekapcsolódását. A program végén a gyerekek közül a legszerencsésebbek ismét kisorsolt ajándékcsomagokat vehetett át.

A pályázatról

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által gondozott „STEMpont” komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program megvalósítása címmel kiírt pályázaton, nyertes programja keretein belül az Edutus Egyetem „Robot- és dróntechnológiai élménynapok roadshow és komplex pályaorientációs programsorozat” részeként 5 településen – Kistelek, Devecser, Tata, Szendrőlád, Budapest – tart interaktív programot általános- és középiskolai diákoknak. A pályázat futamideje: 2023.09.01- 2024.08.31 közötti időszakig tart, a pályázaton  elnyert támogatás összege: 19 987 000 Ft.

                 

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben