Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

China-CEEC konferencia

Rangos, számos külföldi látogatót vonzó, nemzetközi konferenciára került sor Kína és a közép-kelet-európai országok közötti oktatási-szakképzési együttműködés jegyében 2023.11.27-én Budapesten, az Edutus Egyetemen.

A konferencia házigazdája: China-CEEC Alliance of TVET Istitutions, amely 16 + 1 tagországot tömörít.

A konferencia főszervezője: Edutus Egyetem és Zhejiang Fashion Institut of Technology

A konferencia helyszíne: Edutus, Falk1 Rendezvényközpont

A konferencia meghívott vendégei: kínai oktatási szakemberek, Kínai Nagykövetség munkatársai, hazai felsőoktatási intézmények képviselői, gazdasági szereplők.  Az Edutus Egyetemet Dr. Szaniszló Gábor, Dr. Peredy Zoltán, Bognárné Pongrácz Márta és Jungfeng Huang képviselte.

A konferencia keretében

  • Almási Martina, a HIPA, Nemzeti Befektetési Ügynökség igazgatója,
  • Chen Kun, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetségének oktatási tanácsosa,
  • Zheng Weidong, China- CEEC Alliance of TVET elnöke,
  • He Qian, Ningbo város Oktatási Igazgatóságának vezérigazgató helyettese,
  • Marton Katalin a HR Solutions Agency igazgatója és
  • Dr. Szaniszló Gábor az Edutus Egyetem tagozatvezetője tartott ünnepi beszédet.

A megnyitó beszédeket követően Prof. Prof. Zheng Weidong és Dr. Szaniszló Gábor, az együttműködő partnerek képviseletében, egy un. Launch Ceremony keretében kézjegyükkel útnak indították az együttműködést jelző rakétát.

A rendezvény keretében turisztikai együttműködési szerződés aláírására is sor került az ,,Egy övezet egy út program vagy más néven Új selyemút” keretében az Alliance of TVET és az EU-China One Belt One Road Culture, Education, Tourism and Economic Development Commitee (OBOR) között.

A rendezvény befejezéseként Michele Geraci, korábbi olasz gazdaságfejlesztési miniszterhelyettes, jelenleg a Shanghai Egyeztem professzora; Mgr. Jitka Lidarikova, a Moravian Business College, rektorhelyettese és Prof. Zhang Haiyan, az International Business School of Zheijang Financial College dékánja tartott előadást.

A konferencia után a kínai oktatási szakemberek egy csoportja Tatabányára látogatott, ahol az Edutus Egyetem rektora, Némethné Dr Gál Andrea fogadta őket, majd rövid megbeszélést követően került sor a korábbi egyeztetések eredményét összegző dokumentumok aláírására.

A ningboi Zhejiang Wanli University képviseletében Ma Jianronggal együttműködési keretmegállapodást, a Ningbo City College of Vocational Technology (NCC) helyettes vezetőjével, Wang Chunchaoval közös tudományos képzések fejlesztésével kapcsolatos megállapodást írt alá intézményünk rektora.

A küldöttség megtekintette a közelmúltban felújított Tatabányai Árpád Gimnáziumot is. Itt a Ningbo Foreign Language School vezetője, Melissa Chen, és a gimnázium igazgatója, Polyóka Tamás testvériskola-megállapodást írtak alá.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben