Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Bláthy Ottó Törzsasztal

2022. november 22-én kilencedik alkalommal került sor a Bláthy Ottó Törzsasztal rendezvényére Tatán.

Az Edutus Egyetem szervezésében megvalósuló rendezvénysorozat célja, hogy elősegítse Komárom-Esztergom megye vállalati, intézményi és közéleti szereplői közötti párbeszédet és együttműködést azáltal, hogy platformot teremt a kötetlen találkozásra, eszmecserére egy jó hangulatú társasági esemény formájában.

A 2-3 havi rendszerességgel sorra kerülő eseményen szakmai programot is kínálunk a résztvevőknek egy-egy meghívott előadó bevonásával, akit aktuális, elsősorban a gazdaságfejlesztést érintő téma kifejtésére kérünk fel, de emellett minden alkalommal lehetőséget biztosítunk egy helyi vállalkozás bemutatkozására is.

Jelenleg igen aktuális, a vállalatokat és intézményeket különösen érdeklő téma az energiagazdálkodás. Ennek megfelelően novemberi rendezvényünk meghívott előadója Dr. Sámuel Emese, a Tatabányai Erőmű Kft. ügyvezető igazgatója volt, aki „Távhő- és villamosenergia termelés Tatabányán, biomassza alapon” címmel tartott előadást. Ezt követően Lukács András, az LHG Kft. ügyvezetője, energetikai tanúsító és energetikai felülvizsgáló szakember mutatta be a cégét, illetve tartotta meg szakmai előadását az energiahatékonysággal kapcsolatos jogszabályok, irányelvek és műszaki lehetőségek témakörben.

Az előadások témájával kapcsolatban számos kérdés és hozzászólás érkezett, majd az eseményt vacsorával egybekötött beszélgetés zárta.

A Törzsasztal soron következő rendezvényét 2023. elejére tervezzük.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben