Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Bláthy Ottó Törzsasztal – fókuszban a víziközmű ágazat és a munkavállalói ambíciók

2024. május 28-án rendeztük meg a 15. Bláthy Ottó Törzsasztalt Tatán, a Gottwald Étteremben. Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre több vállalati, intézményi és közéleti szereplő vesz részt ezeken az eseményeken Komárom-Esztergom vármegyéből.

A Törzsasztalt Gíber Mihály, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg. Ezt követően meghívott vendégünk V. Németh Zsolt, víziközmű-ágazatért felelős államtitkár tartott előadást „A víziközmű ágazat helyzete, jelenlegi és jövőbeli feladatai” címmel.

Államtitkár úr előadásában hangsúlyozta, hogy a Kormány kiemelten fontosnak tartja a víziközmű ágazatot, és minden támogatást megad annak érdekében, hogy a vízellátás biztonságát fenntartsák, valamint az élővizek minőségét megőrizzék a használt és szennyvizek tisztítása után is. A 2023-ban elindított integrációs program keretében jelenleg az ország lakosságának több mint a fele állami szolgáltatón keresztül veszi igénybe a víziközmű-szolgáltatást. Szó esett jövőbeli fejlesztési tervekről is, melyek célja a fenntartható, jó minőségű víziközmű-szolgáltatás biztosítása a fogyasztók számára, valamint a víziközmű-rendszerek minőségi és területi különbségeinek csökkentése.

A rendezvény folytatásaként Gíber Mihály osztotta meg gondolatait a munkavállalói ambíciókkal kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy a szervezeteknek meg kell mutatniuk, hogy megértik a munkavállalók céljait, az egyensúly iránti vágyukat és a kapcsolódás iránti igényüket. Továbbá bemutatta egy friss, 34 országra kiterjedő nemzetközi kutatás eredményeit is, melynek során 27 000 munkavállalót kérdeztek meg arról, mi fontos számukra a munka világában és mit várnak el munkáltatójuktól.

Az előadások alatt a résztvevők aktívan részt vettek a párbeszédben, releváns kérdésekkel és megjegyzésekkel színesítve az eseményt.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben