Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Beszámoló a MEFS Sportszakmai és Képzésfejlesztési Bizottságának balatonszárszói fórumáról

A MEFS Sportszakmai és Képzésfejlesztési Bizottsága 2022. november 15-16-án fórumot szervezett az egyetemi testnevelők és sportvezetők részére Balatonszárszón.

A felsőoktatásban zajló modellváltás és a gazdasági helyzet változása, minden egyetemen új helyzetet teremtett. A rendezvény célja volt, hogy felkészüljünk az előttünk álló időszak aktuális kihívásaira. A fórumon 15 Egyetem sportvezetője, egyetemi testnevelője és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség vezetősége vett részt.

Az eseményt Dr. Prof. Mocsai Lajos nyitotta meg, köszöntője után, Juhász Péter MEFS főtitkára beszélt a sportfinanszírozás változásáról a modellváltó egyetemeknél, illetve a sportágazati támogatás elosztásához kapcsolódó teljesítményalapú szempontrendszerről.

Ezután a résztvevők elmondták, hogy az adott egyetemen hogyan valósult meg az új sportfinanszírozási forma. A fórum második részében részében Rakaczki Zoltán mutatta be Miskolcon és Debrecenben rendezendő 2024 EUSA GAME felkészülési programját. Végül Dr. Edvy Zoltán ismertette az elméleti testnevelés bevezetését és annak jelentőségét a Pannon Egyetemen.

A vacsorát követően kötetlen formában folytatták a résztvevők az értekezést az intézményi jó gyakorlatokról, majd értékes ismereteket szerezve zárták a fórumot 16-án reggel.

Köszönet a Magyar Egyetemi és Főiskolai Szövetségnek és a Budapesti Egyetemi és Főiskolai Sportszövetségnek hogy lehetőséget biztosított a Képzésfejlesztési Bizottságnak hogy megszervezze a fórumot és köszönet minden résztvevőnek az értékes szakmai előadásokért, hozzászólásokért.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben