Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Az Edutus Egyetem népszerűsége töretlen, 2024-ben is nőtt a jelentkezők száma

Összesítésre kerültek és nyilvánosan elérhetők a 2024-es általános felsőoktatási felvételi eljárás adatai. Az eredmények jól mutatják, hogy az Edutus Egyetem iránt érdeklődő hallgatók száma évről-évre növekvő tendenciát mutat.  Az egyetemünkre beérkezett összes jelentkezés a tavalyi eljáráshoz viszonyítva mintegy 40%-kal emelkedett, első helyen pedig több mint 450 jelentkező választott minket. Ez ugyan csak 1,6%-os növekedést jelent a 2023. évihez képest, de mégis elégedettek vagyunk az eredménnyel, mivel országos szinten némiképp visszaesett a felsőoktatásba jelentkezők száma.

A növekedés főként annak a pozitívumnak köszönhető, hogy az idei évtől nálunk is elérhetőek lettek nappali tagozatos, államilag támogatott képzési helyek az önköltséges finanszírozási forma mellett. Ez a változás a nappali tagozatos jelentkezések körében jelentősen éreztette hatását, ugyanis 73%-kal nőtt a jelentkezők száma a tavalyi eredményhez képest ebben a munkarendben. Az Edutus Egyetem életében ez szembetűnő változás, hiszen az előző években folyamatosan emelkedett a levelező tagozatra jelentkezők aránya, 2024-ben viszont a tendencia megfordult a nappalisok javára.

A képzési területeket vizsgálva az alap- és mesterképzési szakjainkon a gazdasági képzések, a felsőoktatási szakképzések körében viszont a műszaki képzés iránt volt nagyobb az érdeklődés.

Az egyetem képzési helyei közül idén Tatabánya volt a népszerűbb, a jelentkezőink 60%-a ide, az egyetem székhelyére adta be jelentkezését – míg a többiek a Budapesti Tagozatunkra –, ezzel is tovább erősítve az egyetem regionális jelentőségét Komárom-Esztergom vármegyében.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben