Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Az Edutus Egyetem Nemzetközi robotika versenyt szervez Szerbiában

Sikeresen lezajlott 2019. augusztus 24-25-én Szabadkán a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi robotépítési és -programozási verseny workshopja, melyet Vicsek Annamária oktatási államtitkár, Dr. Námesztovszki Zsolt az Újvidéki Egyetem dékánhelyettese és Szögi Zoltán az Edutus Nonprofit Közhasznú Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg. Az Edutus Nonprofit Közhasznú Zrt., mint az Edutus Egyetem fenntartója és az Újvidéki Egyetem szervezésében az interaktív programon magyar pedagógusok, diákok vettek részt, akik érdeklődnek a robotika, programozás, algoritmizálás iránt és szívesen részt vennének felkészítőként vagy versenyzőként az idei WRO versenyen.

A résztvevők megismerkedhettek a LEGO robot programozással, a verseny felépítésével és a Regular kategóriára vonatkozó szabályokkal. A versenypályákat is szemügyre vehették, így az idei versenyszezon feladatait megismerhették magyar nyelven. A két napos workshopon a programozással kapcsolatos alapismereteket Kiss Róbert, szakértő mutatta meg nekik.

2019. szeptember 26-án, Szabadkán kerül megrendezésre az első szerb nemzeti döntő, ahova 2-3 fős csapatok jelentkezhetnek 3 korosztályban:

  • Regular Elementary (12 év alatti korosztály) – Okos személyszállítás
  • Regular Junior (13-15 év közötti korosztály) – Okos világítás
  • Regular Senior (16-19 év közötti korosztály) – Okos hálózat

Jelentkezési határidő: szeptember 19.

A felkészülés alatt a 2-3 fős csapatok egy csapatvezető mentorálásával oldják meg az évente megújuló kihívásokat. A versenyek tematikusak, világszerte azonosak a feladatok, amik a vállalkozások és az emberiség előtt álló kihívások, amire megoldást találni mindannyiunk felelőssége (pl. környezetvédelem, oktatási innováció stb.). A verseny ötvözi egy sportesemény izgalmát a LEGO® MINDSTORMS® robotok tervezésének, építésének és programozásának kihívásával.

A 2019-es versenyszezon és világverseny témája: Smart Cities.
További információk, versenyszabályok és regisztráció a szerbiai versenyre: www.wro.rs

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával az Edutus Egyetem és Győr Megyei Jogú Városa által közösen szervezett világdöntőről a www.wro2019.org oldalon olvashat bővebben.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben