Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Az Edutus Egyetem és a B&O Engineering Kft. a jövőt építik a robotikára fókuszálva

Kihelyezett Edutus tárgyaló Komáromban

A tatabányai székhelyű, innovatív vállalkozói tudásközpontként működő Edutus Egyetem fő küldetése a megye gazdasági szereplői közötti hálózatos együttműködések elősegítése. A folyamatban újabb mérföldkövet jelent a komáromi székhelyű, magyar tulajdonú B&O Engineering Kft. július közepén átadott új üzemcsarnokában és székházában kialakított Edutus-tárgyaló.

A B&O új székházának első emeletén található Edutus Tárgyaló a jövőben multifunkcionális szerepet kap. A konferenciák és a céges üzleti partnerekkel folytatott megbeszélések mellett, a B&O Akadémia foglalkozásainak is otthont ad. Ez utóbbi clja, hogy felhívja a robotikában rejlő lehetőségekre a műszaki érdeklődésű fiatalok figyelmét, akik játékos és élvezetes formában megismerteti az automatizálás világát, a robotok felépítését, működési elveit. Az Edutus Tárgyaló B&O Akadémia foglalkozásait a jövőben érdemes összehangolni az Edutus Egyetemen hagyománnyá vált LEGO robotépítési és programozási versenyekre felkészítő szakköri foglalkozásokkal, amelyeket a tervek szerint 2021. szeptemberében indít majd újra az egyetem Műszaki Intézete. A két szakkör közötti tapasztalatcserével jobban kiaknázhatóak lesznek a szakkörök által kínált lehetőségek, megismerve a jövőt, ahol a hagyományos ipari robotokon túl a kollaboratív és autonóm robotok is egyre nagyobb szerepet kapnak a mindennapokban.​ ​

Az erről megjelent sajtócikkek teljes terjedelemben itt olvashatók:
Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben