Hírek

Az Edutus Egyetem első felsőoktatási intézményként okoseszközöket juttatott el nehéz helyzetben lévő tanulókhoz

Az Edutus Egyetem első felsőoktatási intézményként a Digitális Összefogás akció keretein belül 16 laptopot adományozott hátrányos helyzetű, gyermekotthonban élő fiataloknak Komárom-Esztergom megyében.

A Digitális Összefogás és a Révész Máriusz vezette Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport közös munkájának köszönhetően a Komárom-Esztergom megyei Gyermekotthonok fenntartójához, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóhoz 16 darab laptopot sikerült eljuttatni az Edutus Egyetem felajánlása nyomán.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Digitális Jólét Program (DJP) koordinálásával Digitális Összefogás néven indított akció célja, hogy a digitális ágazat szereplőinek felajánlásaival, a digitalizáció révén, közös erővel legyőzhetőek legyenek a járvány okozta nehézségek. A Digitális Összefogásnak köszönhetően már 1,6 millió diák, 200 ezer tanár és egymillió munkavállaló számára olyan digitális szolgáltatások és alkalmazások állnak rendelkezésre, amelyek segítséget nyújtanak a digitális oktatásra és a távmunkára való átállásban. Eddig több mint 360 felajánlás érkezett, ebből mintegy 190 a https://felajanlas.digitalisjoletprogram.hu/ oldalon is elérhető, több mint 170 pedig egyedi jellegű.

A Digitális Összefogás és Magyarország Kormányának Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoportja közös erővel azért is tevékenykedik, hogy minden diák számára lehetővé váljon a távoktatásban való részvétel. Ennek megvalósítására célzott gyűjtést szerveztek, amelynek keretében új, vagy használt, működőképes informatikai eszközökkel kapcsolatos felajánlásokat várnak.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új