Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

A szoftverrobot – automatizálás vállalati hatásainak vizsgálata

Írta: Katona Dóra, hallgató

Megjelent a  2021. augusztusi ACTA PERIODICA  23. kötetében (ISSN 2063-501X) az Edutus Egyetem kiadásában 111-123. oldalon. DOI 10.47273/AP.2021.23.111-123

ABSZTRAKT

Jelen publikáció célja, hogy bemutassa egy RPA bevezetésével és működtetésével járó valószínűsíthető vállalati hatásokat a Balanced Scorecard (BSC) megközelítésével. A dolgozati kérdések legfőképp arra irányulnak, hogy milyen tényezőkkel érdemes számolni, ha egy vállalat vagy valamely központja az RPA integrálását tervezi, és ezt hogyan érdemes megközelítenie. Megkülönböztetésre kerülnek a pénzügyi és nem pénzügyi, a külső és belső kommunikációval kapcsolatos megfigyelések. A BSC-re azért esett a választás, mert a szervezeti cél középpontba helyezésével a személyre szabottan legfontosabb perspektívákat alapul véve vizsgálja meg a működést és segít meghatározni a stratégiát. Azért tartom fontosnak ezt a témát mert mind világ- és hazai szinten egyre nagyobb hangsúlyt tesznek a vállalatok az RPA-ra és annak gyors ütemű fejlődésére, ami újabb és újabb kihívásoknak teszi ki az üzleti világ szereplőit.

 

ABSTRACT

The purpose of this publication is to provide insight about corporate impacts associated with the integration of RPA. The dissertation focuses on the considerable factors when a company or a business unit plans to integrate or improve RPA. The impacts are presented applying tge approach of Balanced Scorecard because it helps to understand the difference and interdependence between financial and non-financial, internal and external communication factors.  The BSC was chosen because, by focusing on the organizational goal, it examines the operation based on the most important perspectives in a personalized way and helps to define the strategy. I consider this topic important because both globally and domestically, companies are placing increasing emphasis on RPA and its rapid development which exposes newer and newer challenges for businesses.

Tovább a teljes cikkhez Tovább a teljes kötethez

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben