Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

A KÉSZLETGAZDÁLKODÁS OKTATÁSÁNAK ÚJSZERŰ IRÁNYAI AZ EDUTUS EGYETEMEN

A KÉSZLETGAZDÁLKODÁS OKTATÁSÁNAK ÚJSZERŰ IRÁNYAI

AZ EDUTUS EGYETEMEN

Írta:  Dr. habil. RÉGER BÉLA főiskolai tanár (Edutus Egyetem), Dr. LÁNYI MÁRTON adjunktus (Edutus Egyetem)

Megjelent a  2022. augusztusi ACTA PERIODICA  25. kötetében (ISSN 2063-501X) az Edutus Egyetem kiadásában a 14-22. oldalon. DOI 10.47273/AP.2022.25.14-22

ABSZTRAKT

A logisztikai felsőoktatás új kihívás előtt áll. A Logisztika 4.0 új követelményeket állít a leendő közgazdász munkatársak elé. Idejét múlta az a nézet, hogy a diákoknak a lexikális tudás legyen az oktatás alapja. Új tendencia, a XXI. század kihívása, a digitalizált pedagógia alkalmazása számítógépes, vagy akár „okos eszközön” is megtalálható modellezési program eszközök alkalmazása. Ez nem informatikai feladat, a logisztika alkalmazónak, a programok használatát kell megtanulni, különösebb programozási nyelv ismerete nélkül. A logisztikai oktatásban végzett kísérletek eredményeiről számolok be.

Kulcsszavak: Készletgazdálkodás, Digitális oktatás, Modellezés

 

ABSTRACT

Logistics higher education is facing a new challenge. Logistics 4.0 sets new requirements for future logistic personnel. It can be concluded that the view that lexical knowledge should be the basis of education for students is outdated. The challenge of the 20th century is the application of digitized pedagogy, the use of modeling program tools on a computer or even on a „smart device”. This is not an IT task but can be applied in many area of logistics, without the knowledge of a particular programming language. I report the results of experiments in logistical education.

Key words: Inventory management, Digital education, Modeling

Tovább a teljes cikkhez Tovább a teljes kötethez

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben