Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

25 éves a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ

Székelyudvarhelyi kihelyezett képzési központunk 25. évfordulóját ünnepelte. A végzős diákok ballagásával egybekötött jubileumi eseményen meghitt légkörben ünnepeltük együtt a sikerekben és eredményekben bővelkedő negyed évszázadnyi közös munkát.
Szász Jenő, az intézményt fenntartó Székelyudvarhelyért Alapítvány elnöke, miniszteri biztos, ünnepi beszédében elmondta, hogy bár úttörőnek lenni nem könnyű feladat, megérte 25 évvel ezelőtt hinni abban, hogy fektetni kell Székelyudvarhelyen a magyar nyelvű felsőfokú képzésekbe annak érdekében, hogy rugalmasan tudjunk reagálni a munkaerőpiaci igényekre, pótolni tudjuk a hiányszakmákat és lehetőséget teremtsünk a székelyföldi fiataloknak az anyanyelvükön való továbbtanulásra.
Kiemelten büszkék vagyunk kollégáinkra, akik díjazásban is részesültek.
Székelyudvarhelyért Alapítvány Kuratóriumi Díjában részesült:
Balláné Juhos Julianna az Edutus Egyetem gazdasági főigazgatója
A Székelyudvarhelyért Alapítvány Fődíját, és egyben legrangosabb kitüntetését pedig többek között Némethné Dr. Gál Andreának, az Edutus Egyetem rektora, valamint Dr. Kandikó József rektor emeritusnak adták át, aki élharcosa volt a székelyudvarhelyi egyetemi képzés megalapításának, továbbá intézményfejlesztésének és jövőképalkotásának.
Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben