Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Több száz tehetséges fiatal egy helyen – lezajlott az idei 2023-as WRO nemzeti döntő

Mozgalmas két nap van az Edutus Egyetem versenyszervezői csapata mögött, sikeresen lezajlott a World Robot Olympiad™ (WRO™) nemzetközi LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi verseny hazai nemzeti döntője, ahol eldőlt, idén mely csapatok képviselik hazánkat a 2023. november 7-9. között megrendezésre kerülő panamai világdöntőn.

A Neumann 2023 rendezvénysorozat kiemelt elemeként június 29-30. között Győrben megrendezett döntőn idén összesen 113 csapat regisztrált. Három kategóriában – RoboMission, Future Innovatros és RoboSports – 4 korosztályban mérték össze tudásukat az ország legjobbjai.

Korosztály szerint az alábbi életkori bontásban jelentkezhettek a csapatok a versenyre:
Starter – 10 év alattiak
Elementary – 8-12 év közöttiek
Junior – 13-15 év közöttiek
Senior – 16-19 év közöttiek

A versenyen több sajtóorgánum is képviseltette magát, Szilasi Péter Tamással, az Edutus Egyetem, vállalati és nemzetközi kapcsolatok igazgatójával és WRO projektvezetőjével a Győri Hírek stábja készített riportot.

Nem volt hiány izgalomból a kétnapos versenyen. Hazánk tehetséges fiataljai és leendő MTMI szakemberei minden tudásukat bevetve dolgoztak azért, hogy az idei nemzeti döntőn a legjobb eredményeket érjék el. Minden csapat büszke lehet magára, hiszen látványos megoldásokat és remek ötleteket hoztak el a győri Széchenyi István Egyetem csarnokába.

A verseny dobogós helyezései az alábbiak szerint alakultak:

 

Gratulálunk mindenkinek!

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben