Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

2023. március 26-31. – Nemzetközi hét az Edutus Egyetemen

Immáron 26. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Hét programsorozat az Edutus Egyetem szervezésében, melyre az Európai Unió számos országából érkeznek hallgatók és vendégoktatók.

A kurzuskínálat széles, több tématerületet ölel fel, többek közözött a nemzetközi gazdálkodás, a marketing, a gazdálkodás és menedzsment, valamint a turizmus-vendéglátás képzési köréből, mely kurzuskínálat szervesen integrálódik az egyetem oktatási programjába. Az évek óta visszajáró külföldi vendégoktatóink angol nyelven tartják az előadásokat. A program fennállása óta megközelítőleg 2500 hallgatót fogadtunk, akik Németországból, Belgiumból, Franciaországból, Portugáliából, Finnországból, Olaszországból, Spanyolországból, Görögországból, Szlovákiából, Szlovéniából. Litvániából, Szerbiából, Lengyelországból, Romániából, Csehországból, Ukrajnából és Törökországbólérkeztek hozzánk.

A külföldi diákok mellett a nálunk tanuló Erasmusos diákok, valamint a saját hallgatóink is részesei az idegen nyelvű kurzusoknak. Örömünkre szolgál, hogy újabban már az Edutuson tanuló kínai diákok is jelezték részvételi szándékukat az eseménysorozaton. Az oktatócsere-programok ilyen koncentrált szervezésű megvalósítása egyedül álló a magyar felsőoktatási intézmények körében. A Nemzetközi Hét pénzügyi hétterét az Európai Unió Erasmus+ felsőoktatási mobilitási programja biztosítja.

Program

Eredményeink alapján több külföldi társintézményünk is felhasználta jó gyakorlatunkat és hasonló módon szervezik az Erasmus oktatók bevonását saját képzésükbe (SRH Hochschule Heidelberg/Németország, Thomas More University College, Ghent/Belgium).

Az Edutus Egyetem a Nemzetközi Hét programjával a Tempus Közalapítvány által meghirdetett Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj c. pályázatának Nemzetközi Együttműködések jó gyakorlatai kategóriájában 2016-ban I. helyezést ért el.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben