Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

2020. évi tavaszi vizsgaidőszak és szakdolgozat leadás

Mit érdemes tudni a 2020-as tavaszi vizsgaidőszakról és szakdolgozat leadásáról a rendhagyó helyzetben?

Ahogy azt már megszokhattuk az utóbbi időben folyamatosan változtatásoknak voltunk kitéve az élet több területén és így van ez a vizsgaidőszakban is. Na de pontosan miben is lesz más ez a tavaszi vizsgaidőszak mint a többi? Az alábbiakban összeszedtük a fontosabb tudnivalókat.

Mikor van a vizsgaidőszak?
A tavaszi vizsgaidőszak 2020. május 18-án veszi kezdetét és 2020. június 20-ig tart.

Hogyan történik a vizsgára való jelentkezés?
A meghirdetett vizsgaalkalmakra a hallgatók – megszokott módon- a Neptun rendszeren keresztül tudnak jelentkezni 2020. május 11. (hétfő) 12:00 órától. A hallgató legkésőbb az adott vizsga kezdési időpontját megelőző munkanap 12 óráig tud a vizsgára bejelentkezni, illetve a vizsgáról lejelentkezni.

Kik (nem) mehetnek vizsgázni?
A vizsgán csak az a hallgató vehet részt, akinek a neve a Neptunból nyomtatott vizsgalapon szerepel, az oktató csak az adott vizsganapra bejelentkezett hallgatókat vizsgáztathatja le. Amennyiben a hallgatónak lejárt határidejű pénzügyi tartozása van vagy nem teljesítette az adott tantárgy félévi követelményeit (nem szerzett aláírást), nem jelentkezhet vizsgára.

Hogyan zajlanak a vizsgák?
A járványügyi helyzetre való tekintettel a szigorlaton és a záróvizsgán kívül minden számonkérés elektronikusan valósul meg. Az elektronikus vizsgákra is fel kell jelentkezni a Neptunban (kivéve gyakorlati jegyes tárgyak első, ún. fiktív vizsgája)! A záróvizsga és a szigorlat *a 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet leírása alapján kerül megszervezésre.
A félévvégi vizsgák az oktató által előírt, meghatározott és (hallgatókkal) közölt módon történnek, az alábbi rendelkezésre álló felületeken: Skype, MeetStreet, Coospace, de az oktató ettől el is térhet. Minden tantárgyi vizsga tehát online történik, és ennek pontos menetéről minden oktató maga tájékoztatja a hallgatóit.

Szakdolgozat leadás – mi változik?
A két legfontosabb tudnivaló, amelyben módosítás lépett fel az a leadás határideje, illetve a leadás módja. Az Edutus Egyetem az alábbiak szerint módosítja a szakdolgozat leadás határidejét:

  • Rendes szakdolgozat leadás: május 18-23.
  • Pótleadás: május 25-30.

A leadás jelen helyzet elektronikusan történik a Neptunba feltöltve, melynek menetéről részletes tájékoztatót kapnak a hallgatók. A megváltozott helyzetre való tekintettel a tisztán elektronikus hivatkozásokat tartalmazó szakirodalmi jegyzékek is elfogadásra kerülnek.

 

* 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet:

13. § (1) A felsőoktatási intézmény a hallgatók részére a záróvizsgát megszervezi. A záróvizsga időtartamára a hallgató a felsőoktatási intézmény területére beléphet. A záróvizsga során biztosítani kell, hogy a vizsgázó és más személyek személyes érintkezését ne igényelje, a személyek között a legalább 1,5 méter távolságot meg kell tartani.

(2) A felsőoktatási intézmény területére a kiállított oklevelük átvételének céljából a hallgatók, illetve volt hallgatók beléphetnek úgy, hogy biztosítani kell azt, hogy az átvételi folyamat személyes érintkezést ne igényeljen és az átvétel során a legalább 1,5 méteres távolságot végig biztosítani kell.

(3) A felsőoktatási intézmények – a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 87/2015. (IV. 9). Korm. rendelet 59. § (1) bekezdésében – a záróvizsga-bizottságok összetételére vonatkozó rendelkezések közül a záróvizsga-bizottság létszámára, valamint annak külsős tagjára vonatkozó rendelkezésektől veszélyhelyzet idején eltérhetnek, azzal, hogy a bizottságnak elnöke és legalább egy tagja van, továbbá a záróvizsga-bizottságot úgy kell összeállítani, hogy legalább egy tagja egyetemi vagy főiskolai tanár, illetve egyetemi vagy főiskolai docens legyen.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben