Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Idén jubilál hazánkban az egyik legismertebb diákoknak szóló nemzetközi robotépítési és -programozási verseny az Edutus Egyetem közreműködésében

Tehetséges magyar fiatalok százai kapcsolódnak be évről-évre a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi robotépítési és -programozási versenyekbe, ahol nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményt nyújtanak.

Az Edutus Egyetem idén 10. alkalommal rendezi meg az EduDigiTech versenyek keretein belül, a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi robotépítési és -programozási versenyek hazai fordulóit.

A WRO világszinten 20. éve szervezi meg a tudomány és a technológia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó ifjú tehetségeknek szóló versenyt.

Az Edutus Egyetem célja, hogy az ország minden régiójában megismerjék az általános- és középiskolás tanulók a robotikát, programozást, algoritmizálást, automatizálást és közelebb kerüljenek az MTMI területek tárgyaihoz.

A verseny töretlen sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a legnépszerűbb RoboMission kategóriában hazánkban idén összesen 117 csapat indul, ami a tavalyi jelentkezésekhez viszonyítva közel 40%-os növekedést mutat.

A versenyen 8-19 év közötti diákok vehetnek részt 4 kategóriában (RoboMission, Future Innovators, Future Engineers, RoboSports) és 4 korosztályban (Kids, Elementary, Junior, Senior)

Az idei versenyszezon témája „A Föld szövetségesei” ahol a fiatalok a jelen kor természeti eseményeire és problémáira keresik a választ. 

A Regionális versenyek időpontjai:

2024. április 17. Budapest
2024. április 19. Miskolc
2024. április 24. Szeged
2024. április 26. Veszprém
2024. április 30. Tatabánya

A Vígaszági elődöntő időpontja:

2024. május 10. Tatabánya

A továbbjutó csapatok a 2024. június 28-29. között megrendezésre kerülő nemzeti döntőn folytatják a megmérettetést, és esélyt kapnak arra, hogy a november 28-30. között Törökországban, Izmirben tartandó világdöntőn képviselhessék Magyarországot.

A hazai versenyek minden érdeklődő iskolai csoport és egyéni látogató számára nyitva állnak, regisztrálni a www.wro.hu oldalon lehet.

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben