Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Tíz magyar csapat képviseli Magyarországot a robotika Világversenyeken

Az Edutus Egyetem szervezésében zajlott le a World Robot Olympiad nemzetközi LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi verseny Nemzeti Döntője június 29-30. között Győrben. Ezen a megmérettetésen dőlt el, hogy mely csapatok képviselik majd hazánkat a szeptemberi WRO Friendship Invitational Tournament-en Dániában és a 2023. november 7-9. között megrendezésre kerülő panamai Világdöntőn.

Az eseményen köszöntő beszédet mondott Szilasi Péter Tamás, az Edutus Egyetem Vállalati és Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatója, Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára, Professzor Dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetem kuratóriumi elnöke és Dr. Gál András Levente, a Neumann János Nonprofit Kft., ügyvezetője.

A 2023-as szezonban megrendezett magyar WRO versenyekre 117 csapat regisztrált, akik Future Innovators, RoboMission és RoboSports kategóriákban mérték össze tudásukat. A fiatalok Starter (10 év alattiak), Elementary (8-12 év közöttiek), Junior (13-15 év közöttiek) és Senior (16-19 év közöttiek) korosztályban versenyeztek.

A csapatok által megépített és beprogramozott LEGO robotoknak versenypályákon kellett a szabályban előírtak szerint teljesíteni a feladatokat meghatározott időre.  A teljesítményeket szakértő bírók értékelték.

Öt kiváló csapat képviseli hazánkat a panamai Világdöntőn:

A Dániában megrendezésre kerülő WRO Friendship Invitational Tournament barátságos mérkőzésen öt csapat fogja képviselni hazánkat:

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ennyi tehetséges fiatal fogja hazánkat képviselni ezeken a rangos világversenyeken. Az Edutus Egyetem mindenben támogatja a csapatokat annak érdekében, hogy a robotikai világversenyeken a csapatok sikeresen képviseljék hazánkat.

A pontos eredmények és a versennyel kapcsolatos hírek a World Robot Olympiad Hungary hivatalos honlapján érhetőek el.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben