Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Veszprémi robotika verseny az Edutus szervezésében

A RoboMission kategória negyedik regionális elődöntője 2024. április 26-án Veszprémben került megrendezésre. 

A verseny megnyitóján Dr. Fodor Attila a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar dékánhelyettese, illetve Árvai-Füleki Judit, az Edutus Egyetem vezérigazgatója köszöntötte a versenyzőket. 

Az eredményhirdetésen Szauer István, a Klebelsberg Központ Veszprémi Tankerület igazgatója adta át a díjakat a legsikeresebb versenyzőknek. 

A versenyen három korosztály indulhat:   

Elementary – 8-12 év közöttiek   

Junior – 13-15 év közöttiek   

Senior – 16-19 év közöttiek   

Az idén jubiláló megmérettetésen a mérnöki tervezés, csapatmunka és problémamegoldás területén ismét összemérhetik tudásukat a lelkes csapatok  

A verseny töretlen sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy RoboMission kategóriában idén összesen 117 csapat indul, ami a tavalyi jelentkezésekhez viszonyítva közel 40%-os növekedést mutat. A szegedi versenyen 32 csapat indult, közülük 10 Elementary, 19 Junior és 3 Senior korosztályban.  

A verseny eredménye:  

Junior:
1. helyezett: Roboys
2. helyezett: Három muskétás
3. helyezett: Eötvös Balatonfüred
Senior:
1. helyezett: Jedlik Lego Robot Team Elite
2. helyezett: Keve Droids
3. helyezett: WMRobotX
A nemzeti döntőre továbbjutó csapatok:
– Roboys
– Három muskétás
– Eötvös Balatonfüred
– Now You See Me
– Jedlik Lego Robot Team Elite
– Keve Droids

A regionális elődöntőkön továbbjutó csapatok a 2024. június 28-29. között megrendezésre kerülő nemzeti döntőn folytatják a megmérettetést, és esélyt kapnak arra, hogy a november 28-30. között Törökországban, Izmirben tartandó világdöntőn képviselhessék Magyarországot.    

Az idei versenyszezon témája „A Föld szövetségesei”. A csapatok többet fognak megtudni arról, hogy mi, emberek hogyan hatunk a természetre, és hogy a természet és a természeti események hogyan hatnak ránk. Betekintést kapunk arról hogyan segíthetnek a robotok abban, hogy harmóniában éljünk a természettel. Segítségünkre lehetnek-e a robotok olyan helyeken, ahol a természet veszélyes, illetve segíthetnek-e nekünk abban, hogy környezetbarátabb életmódot folytassunk?   

Az Edutus Egyetem célja, hogy az ország minden régiójában megismerjék az általános- és középiskolás tanulók a robotikát, programozást, algoritmizálást, automatizálást és közelebb kerüljenek az MTMI területek tárgyaihoz.     

A WRO versenyek betekintést engednek ebbe az izgalmas világba, és tapasztalati úton, a verseny hangulata, a csapatok lelkesedése és a robotok látványa új érdeklődési terület irányába terelheti a diákokat.     

A WRO hazai versenyeiről, a kategóriákról és korosztályokról további információk a www.wro.hu oldalon keresztül érhetők el. 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben