Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Utolsó állomásához érkezett a robot- és dróntechnológiai élménynapok roadshow – Budapesten jártunk

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Pestszentlőrinci Technikumban zárult az Edutus Egyetem műszaki és informatikai pályaorientációs, és robotika versenyeket népszerűsítő programsorozata.

A XVIII. kerületi iskolában gazdálkodás és menedzsment, a turizmus-vendéglátás valamint az informatika területén zajlik az oktatás a közismereti tárgyak mellett, az Edutus Egyetem képzései tehát szakmailag jól illeszkednek a diákok továbbtanulási lehetőségeihez.

A program során a tanulóknak kiemelten a műszaki és informatikai pályák sokszínűségéről és lehetőségeiről tartottunk interaktív foglalkozásokat. A bemutatott karrierlehetőségeken túl a World Robot Olymipad (WRO) robotépítési és programozási versenyekről is meséltünk, valamint a versenyeken használt robotokat ki is próbálhatták a résztvevők.

Az Edutus Egyetem digitális oktatástudományi, fejlesztési és nemzetközi igazgatója Szilasi Péter Tamás a megnyitón ebben az iskolában is a World Robot Olympiad versenyekre történő bekapcsolódáshoz szükséges eszközöket: egy LEGO Spike robotot, egy Spike kiegészítő készletet, valamint az idei szezon tematikus versenypályát és hozzá tartozó pályaelemeket adott át a tanulók használatára. Bízunk benne hogy az iskola diákjai között új versenyzőket köszönthetünk az idei szezonban.

A pályázatról

Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által gondozott „STEMpont” komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program megvalósítása címmel kiírt pályázaton nyertes programja keretein belül az Edutus Egyetem „Robot- és dróntechnológiai élménynapok roadshow és komplex pályaorientációs programsorozat” részeként 5 településen – Kistelek, Devecser, Tata, Szendrőlád, Budapest – tart interaktív programot általános- és középiskolai diákoknak. A roadshow második állomása Devecser.  A pályázat futamideje: 2023.09.01- 2024.08.31 közötti időszakig tart, a pályázaton elnyert támogatás összege: 19 987 000 Ft.

                  

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben