Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Robot- és dróntechnológiai élménynapok roadshow – Szendrőlád

A Szendrőládi Általános Iskolában  folytatódott  informatikai pályaorientációs, és robotika versenyeket népszerűsítő programsorozatunk negyedik állomása.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében található hátrányos helyzetű településen, Szendrőládon nagy örömmel fogadták csapatunkat. Az iskolaigazgatótól megtudtuk, nagy igény lenne az iskola utáni programokra, de forráshiány  és szakmai támogatás nélkül gondot okoz az iskolának az ilyen jellegű fejlesztés. Az iskolában bemutatott LEGO Spike robotot, Spike kiegészítő készletet, valamint az idei szezon tematikus versenypályát és hozzá tartozó pályaelemeket tartalmazó eszközöket és a pedagógusoknak szóló szakmai workshop reményeink szerint hozzájárul a diákok tanulmányaihoz és érdeklődésük kiterjesztéséhez, valamint bízunk benne, hogy az iskolából új versenyzők érkeznek a hazai WRO versenyekre. Egyetemünk szakmai stábja folyamatos konzultációt és segítséget biztosít az iskolának a versenybe való bekapcsolódáshoz.

A négy állomásból álló programot lelkesen fogadták a tanulók, nagy érdeklődéssel figyelték a különböző technológiai eszközöket. A „robotklinika” itt is nagy sikert aratott, ötletes és találékony megoldások születtek a hiányzó kerekek pótlására. A nap végén itt is a sorsolással zárult a program, újabb három diák kapott ajándékcsomagot.

A pályázatról

Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által gondozott „STEMpont” komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program megvalósítása címmel kiírt pályázaton nyertes programja keretein belül az Edutus Egyetem „Robot- és dróntechnológiai élménynapok roadshow és komplex pályaorientációs programsorozat” részeként 5 településen – Kistelek, Devecser, Tata, Szendrőlád, Budapest – tart interaktív programot általános- és középiskolai diákoknak. A roadshow második állomása Devecser.  A pályázat futamideje: 2023.09.01- 2024.08.31 közötti időszakig tart, a pályázaton elnyert támogatás összege: 19 987 000 Ft.

                 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben