Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Nemzetközi Drón verseny az Edutus Egyetem szervezésében

A Széchenyi István Egyetemmel és a Drón Koalícióval közösen szerveztük meg a második nemzetközi, multirotoros FPV drónversenyt Magyarországon, a Drone Racing World Cup-ot augusztus 25–27. között Győrben. A versenyen, amely a magyar bajnokság záró fordulója volt, tíz ország pilótáinak elképesztően gyors futamait csodálhatták meg szurkolók.

A versenyt egy sajtótájékoztató előzte meg, ahol Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára, Prof. dr. Friedler Ferenc, a Széchenyi István Egyetem rektora, tudományoselnökhelyettese, Prof. dr. Palkovics László, a győri egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Árvai-Füleki Judit, az Edutus Egyetem vezérigazgatója, valamint Bársony Péter, a Magyar Drón és Multirotoros Egyesület elnöke mondott beszédet.

A háromnapos rendezvény a látogatók számára is sok izgalmat rejtett, hiszen a gyorsasági drónok itthon még ritkaságnak számítanak. Sebességük miatt lebilincselő látvány végigkövetni a pályán suhanó, különböző manővereket végrehajtó drónokat, amik egy másodperc alatt gyorsulnak 100 kilométer/órás sebességre, és akár a 160-180 kilométer/órát is el tudják érni.

A II. Drone Racing World Cup Hungary idei győztese a lengyel Pawel Laszczak lett, a második helyezést a magyar Rontó Roland szerezte meg, harmadik helyen pedig a horvát Dominic Dejanovič végzett.

A legjobb hatban még két magyar versenyző szerepelt: Vajas Benedek (ötödik helyezett), Kőkuti Márton(hatodik helyezett). Gratulálunk nekik!

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben