Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Megrendezésre került a Bláthy Ottó Törzsasztal harmadik rendezvénye

A Bláthy Ottó Törzsasztal harmadik rendezvényére 2021. október 20-án került sor Tatán. Az Edutus Egyetem szervezésében megvalósuló rendezvénysorozat célja, hogy elősegítse Komárom-Esztergom megye vállalati, intézményi és közéleti szereplők közötti párbeszédet és együttműködést azáltal, hogy platformot teremt a kötetlen találkozásra, eszmecserére egy jó hangulatú társasági esemény formájában. A 2-3 havi rendszerességgel megrendezni tervezett eseményeken szakmai programot is kínálunk egy-egy meghívott előadó bevonásával, akit aktuális, elsősorban a gazdaságfejlesztést érintő téma kifejtésére kérünk fel.

Októberi rendezvényünk meghívott előadója Kiss-Parciu Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium regionális és határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára volt, aki a Közép-Dunántúl régiót érintő határ menti együttműködésekről, a vállalkozások külpiaci megjelenésének lehetőségiről és azok kormányzati támogatásának formáiról tartott előadást. Emellett megismerhettünk egy határon átnyúló tevékenységet folytató dél-szlovákiai vállalkozást, a Chocomaze-t, melynek ügyvezetője, Papp Vargha Katalin ismertette meg a résztvevőket a kézműves csokoládék előállításával és főként online forgalmazásával foglalkozó cég eredményeivel, valamint a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének tevékenységével.

Az előadások témájával kapcsolatos kérdések és hozzászólások után a rendezvényt vacsorával egybekötött beszélgetés zárta. A Törzsasztal soron következő rendezvénye 2021. december elejére várható.

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben