Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Meghívó Japán-Magyar Kutató Hallgatói Fórumra

Az EDUTUS Egyetem Gazdálkodástudományi Tanszéke és HÉLIA Helyi Élelmiszerláncok Innovációja Szakmai Műhelye és Szakkollégiuma

JAPÁN-MAGYAR KUTATÓ HALLGATÓI FÓRUMOT

szervez.

Vendégeink Masahiko GEMMA a Waseda University professzora, elnökhelyettes, az ORIS Organization for Regional and Inter-regional Studies igazgatója (Tokió, Japán) valamint 9 fős hallgatói csoportja.

Helyszín: Falk1 Rendezvényközpont,  Boér Elek terem (1055 Budapest, Falk Miksa utca 1.)

Időpont: 2019. február 5. (kedd) 13:30 óra

Megnyitó: Szögi Zoltán  vezérigazgató, Edutus Egyetem

Bevezető: A diákfórumok másfél évtizedes története. Az aktuális fórum célkitűzései, személyi, intézményi háttere. A kutatási információcserében rejlő kölcsönös előnyök, lehetőségek.

Prof. Dr. Vörös Mihály László  és Prof. Dr. Masahiko Gemma

Előadások: graduális egyetemi hallgatók prezentációi

magyar részről:

Márton Prohászka, Corvinus Univeryity student ( Budapest, Hungary): „European Business Cooperation with China”

japán részről:

Matsumoto, Nishi and Abe, Waseda University students (Tokyo, Japan): „ Income elasticities on food and other products in Japan:   study results using household survey data”  

Takeda Waseda University student (Tokyo, Japan): „Causal relations between birth rate and economic growth: cross country comparison”

Az előadóknak közvetlen kérdéseket lehet feltenni a prezentációkat követően, hozzászólásokra és vitára pedig a szakmai program végén nyílik lehetőség. A fórum kötetlen beszélgetéssel zárul, amely a résztvevők számara alkalmat teremt a multikulturális információcserére és a nemzetközi kapcsolatépítésre. A diákfórum munkanyelve angol.

A nemzetközi szakmai-tudományos diáktalálkozóra szeretettel várjuk Főiskolánk valamennyi oktatóját és hallgatóját.

Kapcsolattartó: Dr. Vörös Mihály, Gazdálkodástudományi Tanszék, HÉLIA Szakmai Műhely, mobil: 20/347 5791, e-mail: voros.mihaly@edutus.hu.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben