Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Magyar sikerek a Robotika Világversenyen

Összesen 9 magyar csapat mérte össze tudását a Dániában megrendezett WRO Friendship Invitational Tournamenten. A 2023. szeptember 21-től 24-ig tartó versenyen hazánk tehetséges fiataljai kimagasló teljesítményt nyújtottak, két ezüstérmet is elhoztak a Future Innovators kategória versenyzői. Az Edutus Egyetem kötelékébe tartozó Kelet-Közép Európai Hálózat így összesen három ezüstéremmel és egy bronzéremmel zárta a megmérettetést. 

A WRO Friendship Invitational Tournament a tavalyi sikeres magyar szervezést követően, idén 2023-ban Dánia harmadik legnagyobb városában, Odenseben került megrendezésre szeptember 21-től 24-ig. Ez a verseny a fiatal, műszaki és informatikai ismeretek iránt fogékony tehetségeknek kínál lehetőséget arra, hogy nemzetközi környezetben mérjék össze tudásukat és bemutassák kreativitásukat, innovációs ötleteiket.

A versenyen résztvevő csapatok RoboMission és Future Innovators kategóriában mérték össze tudásukat 5-18 év között differenciálva, Starter, Elementary, Junior és Senior korosztályban. A nemzetközi robotikai és programozási versenyen hazánkat az Edutus Egyetem támogatásával 9 csapat képviselte. Future Innovators kategóriában 3 csapat indult, ebből 2 Elementary és 1 Senior korosztályban, 6 csapat pedig RoboMission kategóriában versenyzett, Starter, Elementary, Junior és Senior korosztályban.

Az Edutus Egyetem kötelékéhez tartozó East Central European Network, azaz a Kelet-Közép Európai Hálózat 12 országából összesen 10 ország vett részt az idei megmérettetésen. A versenyre 38 csapatot és 16 bírót az Edutus Egyetem delegált.

A 4 napos rendezvényen a szakmai programok és a versenykörök mellett szabadidős programokkal is készültek a szervezők. Az első nap a gyakorlást követően egy nagy közös megnyitóval indult, ahol zenés műsorral és a nemzetek felvonulásával vette kezdetét az esemény. A csapatok Billundba is ellátogattak, ahol a LEGO House nem mindennapi, interaktív kiállításán építhettek saját alkotásokat és hatalmas LEGO szobrokat is megcsodálhattak. A rendezvénysorozat utolsó estéjén, a Friendship Night Show alkalmával pedig a vállalkozószellemű csapatok saját előadással lepték meg a résztvevőket.

A versenyen számtalan izgalmas pillanatnak lehettek a résztvevők szemtanúi. Több mint 200 csapat érkezett Dániába, hogy kiderüljön, idén melyik robotok és projektet sikerültek a legjobban. A magyar csapatok igazán szép teljesítményt nyújtottak, két Future Innovators csapat még a dobogóra is feljutott a projektjével.

Eredmények:

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben