Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Interjú a budapesti FINA vizes világbajnokságra készülő vízilabdázóval: Vámos Mártonnal

A férfi vízilabda válogatott a múlt héten nyerte meg a Samartzidis kupát, ami igen jó előjel lehet a világbajnokság előtt. Három héttel a budapesti Vizes VB előtt kérdeztük az Edutus Főiskola válogatott sportoló diákját, Vámos Mártont a vizsgaidőszakról, és a nagy megmérettetés előtti felkészülésről.

 

  1. Túl vagy már a vizsgákon? Kellett a VB-re való felkészülés miatt vizsgát/tárgyat halasztanod?

V.M.: Sajnos a második félévben egy vizsgát sem tudtam letenni, mert a budapesti Bajnokok Ligája döntő (Final six) megnyerése annyira sok energiát emésztett fel bennem, hogy nem maradt már erőm felkészülni a vizsgákra. Szerencsére ebben is rugalmas az Edutus Főiskola, mert egy külön kérvénnyel át tudtam tenni a vizsgáimat szeptemberre, és ez óriási segítség.

 

  1. Mikor derül ki, hogy bekerülsz a budapesti VB szűk csapatába?

V.M.: Valószínűleg a budapesti világbajnokság előtt két-három héttel fog Märtz Tamás keretet hirdetni.

  1. Mennyire várod izgalommal azt, hogy hazai közönség előtt játszhatsz?  Hogy tetszenek (mi véleményed) az új létesítmények/(ről), hiszen edzés vagy a Final-Six  alkalmával már volt módod kipróbálni?

V.M.: Személy szerint a budapesti 2014-es Európa Bajnokság jut az eszembe, amikor a fantasztikus közönség előtt a döntőig meneteltünk, de ott sajnos nem sikerült megnyerni az Európa Bajnokságot. De úgy gondolom, hogy hasonló, hanem még jobb közönség és színvonal fog várni ránk a Margitszigeten. Bárkivel beszélek a vízilabda berkekben, mindenki azon a véleményen van, hogy a Margitsziget egy kis ékszeres doboz a vízilabda világában, amelyet a vízilabda Mekkájának is szoktak nevezni. Mindent összevetve biztos, hogy fantasztikus világbajnokság elé nézünk.

 

  1. Milyen változást, más elgondolást hozott az új szövetségi kapitány szemlélete? Hogyan élted meg a változást?

V.M.: Egyelőre két hete dolgozunk együtt az új szövetségi kapitánnyal, előtte év közben csak pár edzést vezényelt nekünk, de úgy gondolom, hogy eddig remekül halad a felkészítés a VB-re. Ez alatt a két hét alatt már amennyire megismertük csak jókat tudok elmondani és örömmel dolgozunk együtt vele.

 

  1. S végül, mert tudom, hogy szépen haladsz a tanulmányaiddal is, felmerem tenni a kérdést: Tudod-e már, hogy milyen témából írod majd a szakdolgozatodat?

V.M.: Sajnos még egy kicsit távolibb a szakdolgozat, de mivel jövőre Pesten fogok játszani, remélem, hogy ez meg tudja gyorsítani a tanulmányaimat és minél előbb témát tudok választani szakdolgozatomhoz.

                                                                                                        Csépe Panni

                                                                                              Sportolói Programvezető

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben