Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Interjú a budapesti FINA vizes világbajnokságra készülő vízilabdázóval: Decker Ádámmal

A férfi vízilabda válogatott a múlt héten nyerte meg a Samartzidis kupát, ami igen jó előjel lehet a világbajnokság előtt. Három héttel a budapesti Vizes VB előtt kérdeztük az Edutus Főiskola válogatott sportoló diákját, Decker Ádámot a vizsgaidőszakról, és a nagy megmérettetés előtti felkészülésről.

  1. Túl vagy már a vizsgákon? Kellett a VB-re való felkészülés miatt vizsgát/tárgyat halasztanod?

D.Á.: Nekem szerencsére nem kellett, pont most hétvégén fogom letudni az utolsó két tárgyat a félévben. 

 

  1. Lassan két gyermekes apuka leszel. (Gratulálunk! J ) Így még nehezebb összeegyeztetni a sportot és a tanulást. Mi a titkod, hogy ilyen jól haladsz az élet minden területén?

D.Á.: Nincs titok, csinálni kell. Én mindig is nagycsaládot terveztem és szerencsére feleségem is így gondolta, ezért nem szerettünk volna várni a gyerekek születésével.

Valóban elég megterhelő tud lenni, de jól be tudjuk osztani a feladatokat. Tanulás terén szerencsére a sportolói program segítségével az iskolai kötelezettségnek is eleget tudok tenni, bár jelenleg is válogatott edzőtáborban vagyunk, és két edzés között alvás, vagy pihenés helyett a jegyzeteim olvasom.

 

  1. Mikor derül ki, hogy bekerülsz a budapesti VB szűk csapatába?
  2. Á.: Nem lehet előre tudni, de szerintem a VB előtt 10 nappal, két héttel már biztosan.

 

  1. Mennyire várod izgalommal azt, hogy hazai közönség előtt játszhatsz?  Hogy tetszenek (mi véleményed) az új létesítmények/(ről), hiszen edzés vagy a Final-Six  alkalmával már volt módod kipróbálni?

D.Á.: Én nagyon várom. Engem mindig felvillanyoz, ha nagy szurkolótábor előtt játszhatok, főleg, ha a megmérettetés itthon van! 

 

  1. Milyen változást, más elgondolást hozott az új szövetségi kapitány szemlélete? Hogyan élted meg a változást?
  2. Á.: Magát az olimpiát is nehéz volt feldolgozni, aztán Tibor lemondása is váratlanul ért minket. Az új kapitány ugyan olyan lökést adhat a csapatnak, mint anno Tibor tette azt a 2013-as VB győzelmünknél.

 

  1. S végül, mert tudom, hogy szépen haladsz a tanulmányaiddal is, felmerem tenni a kérdést: Tudod-e már, hogy milyen témából írod majd a szakdolgozatodat?

D.Á.: Én azért még messze vagyok sajnos a szakdolgozattól, mert az Olimpia évében kihagytam 2 félévet is, így Nekem ez még távolabbi, mint a többieknek.

                                                                                                        Csépe Panni

                                                                                              Sportolói Programvezető

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben