Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Interjú Csernoviczki Évával, aki egy újabb Európa Bajnokságra készül

Hogy sikerült a felkészülés? Hogy vagy?

Idén február végén Düsseldorfban kezdtem meg a versenyzést a Grand Slamen, ahol jó versenyzéssel egészen a döntőig meneteltem. Végül ezüstérmet szereztem, azonban egy szerencsétlen esés miatt, bevérzett a hátizmom, így 4 hetes judo nélküli kényszer pihenőre kényszerültem. Emiatt kicsit kevesebb idő maradt az EB felkészülésre, de azt hiszem sikerült behoznom a kimaradást. Múlt héten Tatán edzőtáboroztunk, ezen a héten pedig Antalyában az európai élmezőnnyel készültünk. Egyre jobb formában érzem magam. Bizakodva várom az EB-t.

Reméljük ennek meg is lesz az eredménye. J Mekkora terhet jelent ismét/folyton éremesélyesként utazni? Meg lehet ezt szokni?

Sorozatban tíz érmet nyerni egyedülálló teljesítmény az európai judosok között is. Nyílván teher picit, hiszen nem szeretném, hogy ez a sorozat megszakadjon, egyben motivál is ismét érmet nyerni. Minden verseny más, és minden verseny előtt másképp is izgul az ember. Ennyi év rutinnal is azt mondom mindig szoktam izgulni.

2017 augusztusában a MOB sportolói bizottságába is beválasztottak, amihez szívből gratulálunk, mi a feladatod a bizottságban?

Hatalmas megtiszteltetés a bizottság tagjának lenni. Fő feladatunk 2020-ig a   sportolók kettős életpálya modelljének ösztönzése, illetve a sportolók véleményének, érdekének képviselete. Célunk, hogy a versenyzők minden sportszövetségnél képviselve legyenek és aktívan részt tudjanak venni a döntéshozatalban.

Számos civil tevékenységet is vállaltál Tatabányán és környékén. Elkezdtél készülni a civil életre, vagy még szoríthatunk neked a következő olimpián is?

Mindenképpen szeretnék ott lenni a tokyoi olimpián. Képesnek érzem még magam arra, hogy akár ismét jó eredményt érjek el. Emellett nyílván fontos a sport utáni karrierre is gondolni. ezért ha időm engedi, szívesen vállalok civil tevékenységet is.

Rió előtt volt 3 és fél hónapos a kiskutyád, hogy van Ő mostanában, hogy bírja azt, amikor sokat vagy távol tőle?

Mostanra már szép nagyra nőtt, hiszen elmúlt két éves. Ha kevesebb időt töltök otthon az edzőtáborok miatt, akkor néha még csinál rosszaságokat. De anyukámat nyugodtabban hagyjuk otthon, hiszen komoly házőrzővé cseperedett.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben