Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Elkezdődött a 2023-as World Robot Olympiad Világdöntő Panamában

A 2023-as World Robot Olympiad Világdöntő Közép-Amerika legdélibb államában, a Panamai Köztársaságban kerül megrendezésre november 7. és 9. között. Az egzotikus helyszínre 81 országból közel 3000 résztvevő és több mint 400 csapat érkezett a világ minden tájáról. Hazánkat 5 csapat képviseli az idei világversenyen, három korosztályban és három kategóriában. Az eseményen a csapattagokon és csapatvezetőkön kívül összesen 8 nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar bíró felügyeli a versenyt.

Elkezdődött az idei World Robot Olympiad (WRO) Világdöntő. Panamavárosban, a Convention Centerben gyűltek össze a robotika legjobbjai, hogy kiderüljön, idén melyik csapatok bizonyulnak a legjobbaknak.

Az idei szezon témája: “Connecting the world”

A három nap során a résztvevőknek az alap kihíváson túl extra kihívást is kell teljesíteniük, illetve meglepetés szabállyal is nehezítik a bírók a dolgukat.

A versenyen résztvevő csapatok 8-19 éves korú fiatalokból állnak, akik négy különböző kategóriában versenyeznek: RoboMission, RoboSports, Future Innovators és Future Engineers. A verseny számos valós problémán alapuló feladatot tartalmaz, melyeket a csapatoknak az előre megtervezett és programozott robotjaik segítségével kell megoldaniuk. Az Edutus Egyetem támogatásával Magyarországot 5 csapat képviseli a nemzetközi robotika és programozási világversenyen. RoboMission kategóriában 3 csapat kvalifikálta magát, elementary, junior és senior korosztályban is indul 1-1 csapat. RoboSports kategóriában hazánk 1 csapattal vesz részt a versenyen, Future Innovators kategóriában pedig szintén 1 csapat indul junior korosztályban.

Csapatnév Csapattagok Kategória Korosztály Csapatvezető
BB banda Szojár Balázs Erik
Ragács Ádám
RoboMission Elementary Gaál-Tertsch Ágnes
BDB robotics infinity Gonda Benedek
Koren Dániel Maximilian
Gonda Botond
RoboSports RoboSports Bácsi Sándor
Storms Junior Molnár Veronika
Molnár Levente
RoboMission Junior Molnár Zsolt
Storms Senior Molnár Csaba
Molnár Boglárka
Graff András
RoboMission Senior Molnár Hajnalka
TheGaals Gaál Miklós Richárd
Gaál Gabriella Izabella
Future Innovators Junior Gaál Ede

 

A WRO Világversenyre az Edutus Egyetem kötelékéhez tartozó East Central European Network, azaz a Kelet-Közép Európai Hálózat további 9 országából is delegáltak csapatokat a helyi szervezők. A hazai csapatokkal együtt a versenyen résztvevő 351 csapat közül összesen 91 csapat vesz részt a világversenyen az idei szezonban, az Edutus Egyetem támogatásával.

A versenyen a csapattagokon és csapatvezetőkön kívül összesen 18 nemzetközi tapasztalattal rendelkező bíró is képviseli a Kelet-Közép Európai Hálózatot, közülük 8 bíró hazánkból került kiválasztásra. Külön öröm, hogy a RoboSports kategória főbírója Flieber Ádám, aki szintén hazánkat képviseli a versenyen.

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben