Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Elindult az idei World Robot Olympiad 2024-es hazai versenyszezonja, az első regionális elődöntő Budapesten került megrendezésre

Az ide World Robot Olympiad hazai versenyeinek RoboMission kategóriájának első regionális elődöntője 2024. április 17-én Budapesten került megrendezésre a Mathias Corvinus Collegium központjában.

A verseny megnyitóján Szolnoki Szabolcs, Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős helyettes államtitkára, Dr. Constantinovits Milán, a Mathias Corvinus Collegium szakmai főigazgató-helyettese, illetve Szilasi Péter Tamás, az Edutus Egyetem digitális oktatástudományi, fejlesztési és nemzetközi igazgatója köszöntötte a versenyzőket.

A budapesti fordulón 26 csapat indult, közülük 9 Elementary, 10 Junior és 7 Senior.

A verseny eredménye

Elementary:

1. helyezett: BMR Explore
2. helyezett: Radnóti Nuggets
3. helyezett: Három ász

Junior:

1. helyezett: Team Techi
2. helyezett: Kastélydombi
3. helyezett: Techi Studio

Senior:

1. helyezett: RoboGo
2. helyezett: Jedlik Lego Robot Team GDP
3. helyezett: Zeusz gyermekei

A nemzeti döntőre továbbjutó csapatok:

– BMR Explore
– Radnóti Nuggets
– Három ász
– High Texs
– Team Techi
– Kastélydombi
– Techi Studio
– FRT Zserbószagúvaníliásgombóc
– RoboGo
– Jedlik Lego Robot Team GDP

A továbbjutó csapatok a 2024. június 28-29. között Győrben megrendezésre kerülő Nemzeti Döntőn folytatják a megmérettetést, és esélyt kapnak arra, hogy a szeptember 25-28. között megrendezésre kerülő Open Championship versenyen Olaszországban, Bresicaban, vagy november 28-30. között Törökországban, Izmirben tartandó Világdöntőn képviselhessék Magyarországot.

Nagyon büszkék vagyunk a résztvevőkre és gratulálunk a továbbjutóknak! Április 19-én Miskolcon szervezzük meg a második elődöntőt.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben