Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

EDUTUS-GAPA TÚRA

 

Adatok
Időpont: 2022. március 27. (vasárnap)
Találkozási pont Balatonfüred 8236 Gapa Terasz és Parkerdő
Távok 5 km – 11,5 km – 23 km 
Jelentkezés online előregisztráció (határidő: 2022. március 25.)
Megnyitó 09:30-10:00

 

Általános tudnivalók

Jelen túránkkal mindenkinek próbáltunk kedvezni. Annak is, aki egy könnyed erdei sétára vágyik, családdal gyerekekkel (közben csodálatos helyeken fotókat készítve) és annak is, aki egy kicsit nehezebb kalandra vágyik (közben szintén csodálatos helyeken fotókat készítve). Túráról a legjobb fotókat megjelenítjük honlapunkon és közösségi oldalainkon és a legszebb fotók készítői különdíjban részesülnek.

A helyszíni regisztrációnál túra útlevelet kap mindenki, melybe az 5 km-es táv esetén egy pecsétet kell gyűjteni, míg a hosszabb távnál kettő pecsét összegyűjtése szükséges a sikeres teljesítéshez. A célba érésnél emléklappal és ajándékcsomaggal köszönjük meg a részvételt. 

Regisztráció:

Regisztrálni 2022. március 25-ig lehet. Korlátozott számban a helyszínen is lesz lehetőség a regisztrációra.

Az előregisztráció nem mentesít a helyszíni regisztráció alól, melyre 09:30-tól lesz lehetőség a találkozási pontnál.

Túrára való indulás utolsó időpontja 11:30. Kérünk mindenkit, hogy legkésőbb 16 óráig érkezzen be a célba.

Készpénzes fizetésre nincs lehetőség. A számlát minden esetben elektronikusan küldjük meg, így kérünk mindenkit, hogy az e-mail címet pontosan adja meg.

Túra részvételi díja: (Minden 18 év alatti, illetve a köz-és felsőoktatásban tanuló diák számára a részvétel ingyenes.)

– a rövidebb távokon (5 km és 11,5 km): 500 Ft

– a nagy túrára (23 km): 1000 Ft

A részvételi díj tartalmazza a frissítést és a befutó ajándékot. A sikeres teljesítők oklevelet kapnak. 

Kérjük a részvételi díjat az alábbi számlaszámra utalni:

Edutus Egyetem

10300002-40000413-00003285 (MKB)

Közleménybe kérjük mindenképp írják bele a résztvevő nevét, és hogy Edutus-Gapa túra jelentkezés. 

Kötelező felszerelés:

  • feltöltött mobiltelefon,
  • saját pohár, kulacs, amibe a frissítőket lehet tölteni.

Ajánlott felszerelés:

  • Bejáratott túracipő, szükség esetén túrabot, esőkabát.

Frissítés, ellenőrzőpontok

A frissítésre az ellenőrzőállomáson (a hosszabb távnál lesz útközben) és a célban van lehetőség (víz, szőlőcukor).

A frissítőállomásokon a környezetterhelés csökkentése miatt kiosztható pohár nem lesz! Minden induló maga gondoskodik pohárról vagy kulacsról!

Biztonsági előírások

A rendezvényt az Edutus Egyetem szervezi.

A résztvevőkkel szemben szigorú elvárás, hogy a kijelölt útról semmiképp ne térjenek le. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie a balesetet szenvedett sporttársának. A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt.

A rendezvény kerékpáros teljesítését nem fogadjuk el. A kutyával való túrázást nem javasoljuk.

Környezetvédelem

Minden résztvevőnek kötelessége óvni a természetet, elkerülni annak zavarását, és szükség esetén ezekre sporttársait is figyelmeztetni. A túra egésze alatt tilos a növények leszedése, az állatok bárminemű zavarása. A tájegység természeti értékeiről a Száka-hegy oldalán lehet tájékozódni. http://szakahegy.hu

Az ellenőrző állomáson szemeteszsákok lesznek. A hulladékot szigorúan csak ezekben, vagy a célban lévő szemétgyűjtőkben lehet elhelyezni.

Időtöltés a rendezvény ideje alatt

A túrának a tavaly augusztusban megnyílt Gapa Terasz és Parkerdő ad otthont, mely a Száka-hegyen található.  Központi épülete a 2020-ban elkészült Gál Pál Kilátó. A 12 méter magas, fakilátó, különleges módon felfelé szélesedik, deltásodik, tetejéről pedig csodálatos kilátás nyílik a Balatonra. A rajt-célként szolgáló Gapa Terasz és Parkerdőről további információt a következő linken talál: https://gapa.hu/gtp/

A túra után van lehetőség térítés ellenében a Gapa Terasz és Parkerdő személyzete által elkészített bogrács étel elfogyasztására.

A rendezvény alatt végig üzemel a Foodtruck, ahol bárki vásárolhat kávét, teát, vizet, szendvicset, energiaszeletet, pogácsát és gyümölcsöt.

Megközelítés:

A balatonfüredi pályaudvarról tömegközlekedéssel is el lehet jutni. A 7682-es busszal, mely Dörgicse felé közlekedik, 5 megállót kell menni Balatonfüred Újtelepig, innen pedig még 900 m séta a Gapa Terasz és Parkerdő.

https://goo.gl/maps/h4FwTn3bxy1o61q36

Autóval

👉Ha Balatonfüred felől érkezel: A Vázsonyi úton haladva, Balatonfüred táblát elhagyva, a Franciska Grill után még kb. 200 méterre, balra kell lekanyarodni az erdős útra.

Ha Balatonszőlős felől érkezel: A Balatonfüred felé vezető Vázsonyi úton kell kb 2 km-t haladni és a 60-as forgalomkorlátozó tábla előtt lehet lekanyarodni az erdei bevezetőútra.

↩️Miután rákanyarodtál az erdei köves útra, kb. 200 métert haladj előre. Ezután elérsz egy útelágazáshoz, ahol ha jobbra tartasz, a parkoló és bájárathoz érkezel, ahol le tudod tenni az autót. Ha itt már nem találsz helyet, az elágazás bal oldalán is kialakításra került a fák között néhány parkolóhely. A Gapa Terasz és Parkerdő főbejáratát a helyszín térképe jelzi, amelyen belül a kerékpárral érkezők is le tudják rakni járműveiket. A bejárati kaputól kellemes ösvényen, közel 200 m-es sétával tudod megközelíteni a Parkerdő területét.

A túrával kapcsolatos kérdéseiket az alábbi e-mail címen tehetik fel: csepe.balintne@edutus.hu

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben