Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Turizmus Alumni találkozó

Különleges helyszínen került megrendezésre a harmadik Turizmus Alumni találkozó

2016. szeptember 30-án, harmadik alkalommal került megrendezésre a Turizmus Világnapjához kötődően a Turizmus Alumni találkozó, idén egy különleges helyszínen a Nem adom fel kávézóban, ahol közel 50 fő vett részt (volt hallgató, oktató és meghívott vendég) az eseményen. A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) idei világnapi témája a fogyatékossággal élőkre fókuszált, ennek megfelelően választottuk ki a helyszínt és a programokat.

...

A megnyitó beszédet Dr. Jandala Csilla az Edutus Főiskola rektora, egyben a Turizmus-vendéglátás szak (korábbi Idegenforgalmi és szálloda szak) megalapítója, vezetője tartotta, majd Németh Roland, paralimpikon, főiskolánk jelenlegi hallgatója, Báder Richárd a Nem adom fel kávézó dolgozója és Dr. Hollóné Ruska Zsuzsanna a Kecskeméti EGYMI és Gyermekotthon igazgatója is köszöntötte a jelenlévőket.

A megnyitó beszédek után következett egy meglepetés előadás. A Kecskeméti EGYMI és Gyermekotthon fogyatékossággal élő tanulói táncoltak a jelenlévőknek, majd átadták ajándékukat Dr. Jandala Csillának, egy csoki csomagot és az ő kéznyomukkal ellátott pólót. A rendezvényen résztvevők mindegyike kapott egy a gyerekek által készített kis angyalkás díszt.

Az ajándékozás után az est fő programja következett, érzékenyítő tréning formájában. Négy különböző állomáson lehetett megismerkedni a fogyatékossággal élők mindennapjaival, elsősorban az utazásra fókuszálva. Az egyik állomáson egy kerekes székes beszámolóját lehetett meghallgatni, aki járt az El Camino zarándokúton, másik állomáson egy kerekes székes táncos bemutatóját is megtekinthettük (aki világbajnokságon is indult), ezen kívül egy siket és egy vak embertársunk mindennapjaiba is bepillanthattunk.

Az érzékenyítő tréning után kvízt töltöttek ki a résztvevők, majd a pezsgőkoccintás és vacsora következett.

A vacsora után kihirdettük a kvíz nyerteseit, majd a tombola következett, ahol a felajánlásoknak köszönhetően, több mint 20 csomagot tudtunk kisorsolni. A tombolából befolyt összeget a Kecskeméti EGYMI és Gyermekotthonnak ajánlottuk fel.

Akiknek ezúton is nagyon köszönjük a felajánlásokat: CRS Kft., Baristum, Edufit, MADS, Véndió étterem, Poolball (billiárd és foci: poolballhungary.hu), Central médiacsoport, Crocus Gere Bor Hotel, Ibi házicsoki, Károlyi étterem, Levente szőlőbirtok és pince, Oxigén földbarát tisztítószerek, Pedesign graphic studio, Tripla Trade Kft., Nem adom fel kávézó.

Összességében egy nagyon sikeres és tanulságos alumni találkozót tudhatunk magunk mögött, ami elérte a célját: az érzékenyítő tréning segítségével beleláthattunk kicsit a fogyatékossággal élők életébe, mindennapjaiba, így átértékelve néhány olyan dolgot, ami nekünk természetes.

Ezúton is nagyon köszönjük a Nem adom fel kávézó összes dolgozójának a kedves vendéglátást, kiszolgálást és a profi szervezést!

 

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben