Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

A logisztikai folyamatszervezés sikerei és buktatói egy depó diszlokációs feladatának a tervezésében és végrehajtásában

Írta: DR. RÉGER BÉLA, főiskolai tanár

Megjelent a  2021. augusztusi ACTA PERIODICA  23. kötetében (ISSN 2063-501X) az Edutus Egyetem kiadásában a 5-16. oldalon. DOI 10.47273/AP.2021.23.5-16

ABSZTRAKT

Egy villamosipari nagykereskedés, nevezzük „D” Deltának a Budapesten lévő Logisztikai Depó kapacitását kinőtte, ezért Budapesttől nem messze az M0 autópálya mellett épített egy korszerű Logisztikai Központot. A Galériás polcrendszer áttelepülésre két változat volt. Az egyik változat, hogy fokozatos, un. súlyponti áthelyezéssel a régi helyről az új helyre mintegy 3 hónap alatt. A másik -az én javaslatom-, hogy a katonai logisztikai tapasztalataimat felhasználva, egy feszesen megtervezett és megszervezett katonai áttelepüléssel 2020 év végén előkészítés után 1 nap alatt. Az újév első munkanapjain már az új a frissen átadott Logisztikai Központból indul az ellátás. Ennek a kihívásnak a megtervezéséről és végrehajtás tapasztalatairól szól a tanulmány.

Kulcsszavak: szállítástervezés, ellátási lánc, folyamatszervezés, logisztika

 

ABSTRACT

An electricity wholesaler, called “D” Delta, has outgrown the capacity of the Logistics Depot in Budapest, so it has built a modern Logistics Center not far from Budapest next to the M0 motorway. There were two options for relocation. One version was to gradually so-called a focus shift from the old location to the new location in about 3 months. The other — my suggestion — is to use my military logistics experience to organize a tightly planned and organized military relocation in 1 day at the end of 2020. On the first working days of the New Year, the supply will start from the newly opened Logistics Center. The study is about the design and implementation experience of this challenge.

Keyword: transportation planning, supply chain, process organization, logistics

 

Tovább a teljes cikkhez Tovább a teljes kötethez

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben