Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

2023 World Robot Olympiad Világdöntő Panama – TOP20-ban a magyar csapatok

Lezárult a 2023-as World Robot Olympiad Világdöntő. A Panamai Köztársaságban megrendezett nemzetközi eseményen a robotika verseny legjobbjai, több mint 400 csapat mérettette meg magát, Közép-Amerika legdélibb államába. Hazánkat 5 csapat képviselte idén, három korosztályban és három kategóriában. 

A hazai csapatok remekül teljesítettek, méltán lehetnek büszkék eredményeikre.

A TOP 10-ben: RoboMission kategóriában, junior korosztályban a Storms Junior csapat az elismerő 8. helyen végzett az idei világdöntőn. A TOP 20-ban: Future Innovators kategóriában junior korosztályban a TheGaals csapat a 13. helyen, RoboSports kategóriában a BDB robotics infinity csapat szintén a 13. helyen, RoboMission kategórában, elementary korosztályban a BB banda csapat  a 17. helyen, senior korosztályban pedig a Storms Senior csapat a 18. helyen zárta a versenyt.

Az Edutus Egyetem támogatásával a Világversenyen az East Central European Network, azaz a Kelet-Közép Európai Hálózat is – mely a Kelet-Közép Európai Régió további 9 országát képviselte – delegált csapatokat a helyi szervezők segítségével. A verseny során a csapatok és csapatvezetők mellett 18 nemzetközi tapasztalattal rendelkező bíró is képviselte a Kelet-Közép Európai Hálózatot, közülük 8 bíró hazai színekben felügyelte a versenyt. A RoboSports kategória főbírója Flieber Ádám volt, aki szintén hazánkat képviselte a tórpusi helyszínen megrendezett eseményen.

East Central European Network összesített eredmények:

A 2024-es WRO Világdöntő helyszíne Törökország lesz. A záróesemény során kihirdették a következő évi témát, ami az „Earth Allies” lesz.  Az Edutus Egyetem a továbbiakban is azon dolgozik, hogy minél több fiatalnak teremtsen lehetőséget a nemzetközi versenyzésre.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben