Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Lehet élni a mesterséges intelligencia nélkül, de nem érdemes – 12. Bláthy Ottó Törzsasztal

A 12. Bláthy Ottó Törzsasztalon a mesterséges intelligencia és lehetőségei kerültek górcső alá. Idén harmadik alkalommal került megrendezésre az Edutus Egyetem szakmai rendezvénysorozata.  

 Június 28-án szerdán a mesterséges intelligencia témakörét járták körbe a résztvevők. Némethné dr. Gál Andrea köszöntötte a résztvevőket és Gíber Mihály a rendezvény állandó házigazdája saját példáján – mind munkahelyi, mind magánéleti – keresztül vezette fel az aktuális témát.  

Ifjabb Gíber Mihály, a Radii Media Ltd., China digitális termékigazgatója szakmai előadásában először a mesterséges intelligenciáról és lehetőségeiről beszélt, majd veszélyeit és korlátait ismertette a résztvevőkkel. A konferencián mindenki egyetértett azzal, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni a mesterséges intelligencia megjelenését és meg kell találni, hogy mely szakterületnek érdemes kipróbálnia, használnia és beépítenie a munkafolyamataiba.  

 A jelenlévők kérdéseivel átvezetésre került a második szakmai előadás, hiszen Jakab Roland, a Mesterséges Intelligencia Koalíció́ elnöke több hazai, előkészítés alatt lévő jogi szabályozással kapcsolatos kérdésre válaszolt. Előadásában átfogóan beszélt Magyarország mesterséges intelligencia ökoszisztémájáról. A szakértő elmondta, a gazdaságot és a társadalmat egyaránt fel kell készíteni a közelgő változásokra, hiszen a 2030-as évekre a magyar munkahelyek közel negyedét változtathatja a mesterséges intelligencia alapú technológiák terjedése. Előadásában továbbá bemutatta a Mesterséges Intelligencia Koalíció működését, alprojektjeit és az új technológiában rejlő lehetőségeket.  

 A téma a résztvevők számára érdekes és gondolatébresztő volt, számos kérdés került megválaszolásra az est folyamán és a kötetlen hangulatú vacsora közben Komárom-Esztergom Vármegye vállalati, intézményi, közéleti és politikai szereplői folytatták a diskurzust. Az asztalnál aktívan részt vett a beszélgetésben többek között Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, északnyugat-magyarországi zónáért felelős kormánybiztos, Popovics György Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzatának Közgyűlésének elnöke és Bencsik János országgyűlési képviselő is. 

A résztvevőknek köszönik a szervezők, hogy megjelenésükkel emelték a rendezvény színvonalát. Ősszel ismét egy aktuális témával készülnek. 

 Az esemény szervezői kifejezik hálájukat a résztvevőknek, akik jelenlétükkel hozzájárultak a rendezvény magas színvonalához. Nagyra értékelik, hogy aktívan részt vettek a diskurzusban, és hozzájárultak az értékes gondolatok és perspektívák megosztásához. Az őszi időszakra is már tervezik az új eseményt. 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben