Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Diploma átvétellel kapcsolatos információk és űrlap

Kedves Végzett Hallgatónk!

Örömünkre szolgál, hogy hamarosan diplomát szerzett hallgatóink között üdvözölhetjük!

Néhány dolgot azonban tudnia kell:

  • A diplomája még nem létezik, most fogjuk kiállítani, ebben a folyamatban pedig Önnek is fontos szerepe van.
  • Egyetemünk közel 2000 diplomát fog kiadni a következő hónapokban, az Öné ebből egy.
  • Az Oktatási Hivataltól kapott tájékoztatás szerint a diplomakiállításhoz szükséges nyomtatványokat 2020. június 30-ig szállítják ki a felsőoktatási intézményeknek.

A diploma kiállításának folyamata:

  1. Először is egy oklevél mintalapot fog kapni a tanulmányi ügyintézőtől, melyet aláírva vissza kell küldenie. Ezen a mintalapon mind a személyes adatainak, mind a képzési adatainak nagyon pontosnak kell lenni, így kérem, hogy felelősséggel ellenőrizze azt. Ha az adataiban eltérés van (pl. névváltozás), akkor a javításhoz szükségünk van egy fényképes igazolvány bemutatására, de a jelen helyzetben ezt is elektronikusan kell megtennie. (A bemutatott okmányokat nem nyomtatjuk ki, nem tároljuk, az ellenőrzés után azonnal töröljük.)
  2. Az oklevél mintalap alapján kiállítom a diplomáját.
  3. A kiállított diploma alapján az ügyintézők elkészítik a kötelező kiegészítő dokumentumokat, ez a végzés évétől függően lehet leckekönyv, oklevél melléklet, hallgatói törzslapkivonat stb.
  4. Amikor minden dokumentum elkészül, akkor kezdődik a hitelesítés, ami tulajdonképp a rektori aláírást jelenti.
  5. A hitelesítés után minden átadásra váró dokumentumról másolatot készítünk.
  6. Értesítjük Önt, hogy átveheti a diplomáját.
  7. Az átadás-átvétel személyesen történik, postázni nem áll módunkban. Meghatalmazottnak is átadjuk a dokumentumokat, ehhez kérhet meghatalmazás mintát a tanulmányi ügyintézőtől. Az átadás-átvétel során be kell mutatnia egy fényképes igazolványt és az oklevél átadó könyvben aláírásával igazolnia kell, hogy a kiállított dokumentumokat megkapta. Az átvételnél fontos, hogy ellenőrizze a dokumentumokat és az azokon szereplő adatokat, csak hibátlan diplomát vegyen át!

Diploma átvétellel kapcsolatos űrlap kitöltése

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben