Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

11. Bláthy Ottó Törzsasztal – Fókuszban a hulladékgazdálkodás és a körforgásos gazdaság

A tavaszi Bláthy Ottó Törzsasztal a hulladékgazdálkodás témáját járta körbe. Az eseményt Némethné Dr. Gál Andrea nyitotta meg egy rövid megemlékezéssel a közelmúltban elhunyt Schmidt Csabáról, Tatabánya város korábbi polgármesteréről, aki a Törzsasztal gyakori vendége volt. Ezt követően Gíber Mihály, azt est állandó házigazdája ismertette a szakmai témaválasztás indoklását, ami a hulladékgazdálkodásra vonatkozó jogszabály változása volt. A 11. Törzsasztal témáját Hizó Ferenc, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöki tanácsadója fejtette ki. Az előadás a hulladékgazdálkodási törvény változásait és hatásait vizsgálta. A szakértő először ismertette a körforgásos gazdaságra történő átállás irányelvi kötelezettségeit, majd statisztikai adatok és a jelenlegi működési modell elvei mentén mutatta be a hazai hulladékgazdálkodás rendszerét és kihívásait. A hazai kimutatásokon túl az európai uniós célszámok és kötelezettségek is terítékre kerültek, végül a hulladékgazdálkodási törvény módosításával kijelölt irányok és azok hatásainak bemutatásával zárult az előadás. A szakmai program zárásaként a résztvevők több észrevételt és kérdést is megfogalmaztak, melyek nyomán tartalmas beszélgetés alakult ki a témában.

Az eseményen ismételten számos helyi vállalkozó vett részt, az Edutus Egyetem képviselői minden új tagot örömmel üdvözölt a Bláthy Ottó Törzsasztal társaságában. Amennyiben vállalkozóként Ön is szeretne tag lenni és értesülni az aktuális eseményekről, a mail@edutus.hu email címen jelezheti szándékát.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben