Az Edutus Főiskola speciális képzési feltételeket kínál a sportoló fiataloknak

A Nemzeti Utánpótlás-Nevelési Sport Igazgatóságával (NUSI-val) kötött stratégiai együttműködés alapján, valamint a MOB Életút Programjához csatlakozva az Edutus Főiskola számtalan kedvezménnyel segíti a sportolókat, hogy a feszített és koncentrált sportfelkészülés miatt eleget tudjanak tenni tanulmányi kötelezettségeiknek és piacképes diplomát szerezhessenek.
Az érdeklődő sportolók az Edutus Főiskola képzési kínálatát kihasználva, praktikus vállalkozói, üzleti ismereteket szerezhetnek, amivel önálló vállalkozói tevékenységüket alapozhatják meg, miközben a munkaerőpiacon is elismert magas szakmai színvonalú közgazdász diplomát szereznek.

Amit kínálunk:

  • Kedvezményes tanrendet és vizsgarendet, hogy a sportolók az edzések, felkészülések és edzőtáborok idején se maradjanak le a tanulással.
  • E-tananyagokat az alapképzési szakok tananyagának hatékonyabb elsajátítása és könnyebb teljesítése érdekében.
  • Webináriumi oktatásokat, mely során az elektronikusan rögzített előadásokhoz hozzáférést biztosítunk, lehetővé téve a videokonferencia rendszeren keresztüli távoli oktatást azon hallgatók részére, akik az órán nem tudnak megjelenni.
  • Mentorálást és segítő tutort személyre szabottan.

A főiskola gazdasági és műszaki képzésein – a Kereskedelem és marketing, a Gazdálkodási és menedzsment, a Turizmus-vendéglátás, a Nemzetközi gazdálkodás, valamint a Műszaki menedzser és Mechatronikai mérnök alapszakokon – e-learning (elektronikus tanulás) formában nyújt egyéni tantervre épülő képzési lehetőséget a fiatal sportolóknak.

Az e-learning a legkorszerűbb oktatási formák közé tartozik, amely a legújabb információs és kommunikációs technikák felhasználásával lehetővé teszi, hogy a hallgató a saját időbeosztásához igazítsa főiskolai tanulmányait.
A tankönyvek mellett a főiskola által e célra létrehozott és működtetett internetes portálján csak az ebben a formában regisztrált hallgatók részére elérhető elektronikus tananyagok – elektroniksan rögzített előadások, előadás háttér anyagok, diasorozatok, esettanulmányok, hallgatói platformok – segítik az egyéni felkészülést.

A képzésben való részvétel feltétele a hivatalos felvételi vagy pótfelvételi eljárás keretében történő jelentkezés. A felvételi pontok meghatározásánál az Edutus Főiskola a sportolóknak a törvény szerint adható maximális pontszámokat veszi figyelembe. A programban az egyesületi tagsággal rendelkező fiatalok vehetnek részt, akiknek a felvételt követően a beiratkozásánál kell igazolniuk a NUSI támogatását.

A pályázati űrlapot a Neptun/Ügyintézés/Kérvények felületen elektronikusan töltheti ki és adhatja be.

Néhány sportoló, aki nálunk tanul:

 Balogh Gábor úszó, olimpikon 

 Barnai Judit válogatott kosárlabdázó     

 Bátori Bence Világbajnok vízilabdázó

 Bogdány Tomasz  válogatott atléta

 Csipes Tamara Olimpiai Bajnok kajakozó, olimpikon

 Decker Ádám Világbajnok vízilabdázó, olimpikon

 Dombvári Bence Európa Bajnok kajakozó, olimpikon

 Drevenka Marcell  Egyetemi Világbajnok kajakozó

 Faldum Bereniké Világ és Európa Bajnok kajakozó

 Gacsal Ákos Egyetemi Világbajnok kajakozó

 Gerencsér Ádám válogatott atléta

 Gyarmati Panka Világkupa győztes snowboardozó 

 Hufnágel Tibor Európa Bajnok kajakozó, olimpikon

 Jansik Szilárd válogatott vízilabdázó

 Kalanovics Balázs vízilabdázó

 Lucz Dóra Egyetemi Világbajnok kajakozó

 Lukács Kornél rali versenyző

Mike Róbert Világ és Európa-bajnok kenu versenyző, olimpikon

 Nagy Péter súlyemelő, olimpikon

 Németh Roland kerekesszékes teniszező, paralimpikon

 Rácz-Vincze Melinda válogatott kézilabdázó

Szabó Gabriella Olimpiai Bajnok kajakozó, olimpikon

 Szalai Tamás Európa Bajnok kajakozó

 Tóth Dávid Olimpiai Ezüstérmes kajakozó

 Vámos Márton Világbajnok vízilabdázó, olimpikon