Szakirányú továbbképzés
Bor- és gasztroturizmus menedzser
A képzés során a hallgatók megismerkednek a turizmus alapfogalmaival és keresleti tendenciáival, a turisztikai termék- és területfejlesztés komplex szemléletmódjával, valamint kiemelten a különböző bor- és gasztroturisztikai termékek szakszerű tervezésével és menedzselésével. Képessé válnak a turisztikai termékek piaci pozicionálására, beillesztésébe a térségi kínálatba, valamint a hatékonysághoz szükséges térségi összefogások, partnerkapcsolatok kialakítására. A termékcsoporton belül kiemelt szerepet kapnak a gasztronómiai rendezvények és tematikus utak szervezésének és kezelésének sajátosságai.
Tudáselemek, megszerezhető ismeretek
- Turizmus alapfogalmai, a turizmus helye a gazdaságban, a turizmus piacának és összefüggéseinek ismerete, a turizmus irányítási- és szervezeti rendszere
- A legfontosabb turisztikai erőforrások
- Menedzsment fogalma, funkciói és feladatai
- Tervezés különböző szintjei a jövőkép kialakításától a konkrét projektek tervezéséig
- Gasztronómiai kultúra megismerése, korszerű táplálkozási ismeretek
- Turisztikai termékfejlesztés- és termékmenedzsment
- Rendezvényszervezési- és menedzsment ismeretek
A képzés időtartama
2 szemeszter, azaz 200 tanóra, szemeszterenként 100 tanóra, 7 hétvégén.
A képzés péntek délután 13:30-tól 20:15-ig, szombaton 8:00-tól 15:00-ig tart.
A képzés helyszíne
Edutus Egyetem, Tatabányai Tagozat – 2800 Tatabánya, Stúdium tér 1.
A felvétel feltételeként
A képzésben alapképzésben szerzett oklevéllel – BSc, BA – rendelkezők vehetnek részt.
Határidők
- Jelentkezési határidő: 2021. január 30.
- Program indulása: 2021. február 12.
A képzés díja
220.000,- Ft/szemeszter, amely magában foglalja a
- képzést
- vizsgákat
- elektronikusan letölthető tananyagokat,
nem foglalja magában az:
- ajánlott irodalom költségeit
- ismételt vizsgák költségeit.
A képzéssel kapcsolatos további információ
Hercz Ágnes
E-mail: forrai.marta@edutus.hu
Dr. Szaniszló Gábor
Tel: (1) 450 24 22
E-mail: szaniszlo.gabor@edutus.hu
Részletes technikai információk a képzésről:
Nyilvántartásba vételi szám: FF/736-2/2014.
A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése:
Bor- és gasztroturizmus menedzser
A szakirányú továbbképzés képzési területe:
Gazdaságtudományok
A felvétel feltételeként:
a képzésben alapképzésben szerzett oklevéllel – BSc, BA – rendelkezők vehetnek részt
Záróvizsga részei:
- komplex szóbeli vizsga
- szakdolgozat védése ppt prezentáció keretében.
Az oklevél megszerzéséhez összesen 60 kredit szükséges.
A szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök és a főbb ismeretkörökhöz rendelt kreditértékek
Bor- és gasztroturizmus menedzser tanterv
I. szemeszter
Tantárgy | Óraszám | Számonkérés | Kreditpont |
Turizmus tendenciái | 20 | kollokvium | 6 |
Közép-Európai turisztikai erőforrások | 15 | kollokvium | 4 |
Szálláshely fejlesztés- és menedzsment | 15 | kollokvium | 4 |
Területfejlesztés, területi tervezés | 15 | kollokvium | 4 |
Örökségek a turizmusban | 20 | kollokvium | 6 |
Európai turizmuspolitika, és turisztikai jog | 15 | kollokvium | 6 |
I. szemeszter összesen: | 100 | 30 |
II. szemeszter
Tantárgy | Óraszám | Számonkérés | Kreditpont |
Európai üzleti környezet | 20 | gyakorlati jegy | 5 |
Rendezvényszervezés- és menedzsment | 20 | gyakorlati jegy | 5 |
Gasztronómiai kultúra és gasztroturizmus | 15 | gyakorlati jegy | 4 |
Európa borvidékei és borturizmusa | 15 | gyakorlati jegy | 4 |
Tematikus utak menedzsmentje | 10 | gyakorlati jegy | 3 |
Gasztroturisztikai esettanulmányok | 20 | gyakorlati jegy | 5 |
Szakdolgozat készítés | 0 | gyakorlati jegy | 4 |
II. szemeszter összesen: | 100 | 30 | |
Összesen a 2 szemeszter: | 200 | 60 |
Kiegészítő információk:
- A befizetett tandíjról (oktatási költségként elszámolható számlát állítunk ki.
- Az Edutus Egyetem Könyvtára kedvező, a konzultációkhoz rugalmasan alkalmazkodó időbeosztással látogatható a képzés résztvevői számára.
Az itt nem szabályozott kérdésekben az Edutus Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzata a mérvadó.
Jelentkezés
Jelentkezéshez átirányítunk az
Edutus Online Jelentkezési felületére
Jelentkezési határidőt 2021. január 30.
Bor- és gasztroturizmus menedzser