Felnőttképzési programok

Energiamenedzsment

A képzés célja a hatékony energiagazdálkodást, takarékos energiafogyasztást eredményező, megújuló energiaforrásokra alapuló technikák és ismeretek oktatása.

A képzés: 

  • bemutatja az energiatakarékos és megújuló energiaforrás alapra átállított épületenergetikai és közlekedési fogyasztás környezeti és gazdasági előnyeit,
  • megismerteti a fenti előnyök kihasználása érdekében hozható intézkedéseket
  • gyakorlati kompetenciákat fejleszt a nemzetközi és hazai példák, üzemlátogatás és a képzésen résztvevők által elvégzendő önálló feladatok segítségével

Képző intézmény:

Edutus Egyetem

Képzés típusa:

bejelentett felnőttképzés

Óraszám:

30 óra

Jelentkezés feltétele:

középfokú végzettség

Kimenet:

tanúsítvány a képzés elvégzéséről

Jelentkezési határidő:

2023. szeptember 25.

Képzési indulása:

2023. szeptember 29.

Képzés módja:

3 alkalom (18 tanóra) jelenléti formában és 2 alkalom (12 tanóra) online képzés keretében vagy a 30 órás képzés jelenléti formában.

Képzési időpontok, helyszínek:

szeptember 29. péntek, 13:30-18:30 (6 tanóra)

szeptember 30. szombat, 8:00-13:00 (6 tanóra)

október 13. péntek, 13:30-18:30 (6 tanóra üzemlátogatással)

október 14. szombat, 8:00-13:00 (6 tanóra)

október 27. péntek, 13:30-18:30 (6 tanóra)

2800 Tatabánya, Béla király krt. 58. Passzív Ház

Képzés díja:

120.000 Ft + ÁFA = 152.400 Ft

Kedvezmény: Akik elvégezték az Edutus Egyetem „digitális térségfejlesztés” szakirányú továbbképzését vagy „digitális térségfejlesztési referens” online felnőttképzését, 20% kedvezményt kapnak a képzési díjból.

Kedvezményes képzési díj (20% kedvezmény): 96.000 Ft + ÁFA = 121.920 Ft

A képzés díját az alábbi számlaszámra kérjük utalni:

Számlatulajdonos: Edutus Egyetem

Számlavezető bank: MKB Bank Nyrt.

Számlaszám: 10300002-40000413-00003285

További információk:

Horváthné Felföldi Helga

e-mail: felfoldi.helga@edutus.hu

mobil: +36 20 379 7530

Oktatott témakörök:

  1. A fenntartható fejlődés alapelvei. Az üvegházhatás és okozói. Az energiatudatosság szerepe. A fenntartható fejlődést szolgáló főbb intézkedések, eszközök és termékek az energiamenedzsment területén. Épületek minősítése, energetikai tanúsítvány szerepe. Új, közel nulla energiafelhasználású épületek energetikai jellemzői. Az ISO 50001 Energiairányítási rendszer felépítése és bevezetésének lehetőségei. Energiatakarékos közlekedési rendszer.
  2. Az energiamenedzsment fogalmak, célok, szakterületek konvergálása. Az energia értéke, az energiagazdálkodás és –veszteségek csoportosítása. Energiaszámlák értékelése, energiamérlegek és bázisértékek képzése.
  3. Anyag- és energiafelhasználó rendszerek, működésük megismerése és elemzése. Javaslatok az anyag és energiafelhasználás csökkentésére.
  4. Alacsony energiafogyasztású és passzív ház technológiák bemutatása, üzemlátogatás megújuló energiaforrást hasznosító települési üzemben (pl. biomassza fűtőmű).
  5. Megújuló energiaforrások és energiatakarékosság kapcsolata. Gazdasági elemzések végzése, a javaslatok elemzése, értékelése, rangsorolása. Az energiamenedzsment szoftveres támogatásának bemutatása.
  6. Korszerű szerkezeti elemek és épületgépészeti rendszerek. A Virtuális Erőmű, Energiaközösségek szerepe, települési, vállalati/vállalkozási szintű együttműködés.
  7. Vizsga a választott intézmény energiamenedzsment vizsgálatának bemutatásával.

 

Jelentkezés

Jelentkezem
Jelentkezem

Energiamenedzsment

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új