2016.02.25 – I. Hungarikumok a turizmusban, turizmus a hungarikumokért
2016.02.25-én került megrendezére az első konferencia, ahol érdekes és izgalmas előadásokat hallgathattak végig a résztvevő érdeklődők. A témában jártas neves előadók a szinergiákról, az értékekről, a hungarikum jelentőségéről beszéltek. Reméljük a következő konferencia is hasonlóképpen felkelti a figyelmet!
A konferencia programja az alábbi volt:
- 10.00-10.10 Dr. Jandala Csilla, a TUTSZ elnöke, az EDUTUS Főiskola rektora – Megnyitó
- 10.10-10.20 V. Németh Zsolt államtitkár (Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság) – Köszöntő
- 10.20-10.40 Szakáli István Loránd helyettes államtitkár, a Hungarikum Bizottság titkára – Agrárfejlesztés és a hungarikumok: szinergikus kapcsolat
- 10.40-11.00 Fábián Eszter szakmai tanácsadó, Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály, Nemzetgazdasági Minisztérium – Az értékek jelentősége a turizmus fejlesztésben
- 11.00-11.20 Dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, az Értéktár Bizottság elnöke – Ízelítő Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár kincseiből
- 11.20-11.40 Kiss Imre múzeumigazgató – Hungarikumok a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kiállításán, gyűjteményében
- 11,40-12,00 Dr. Jandala Csilla, a TUTSZ elnöke,az EDUTUS Főiskola rektora – A hungarikumok az EDUTUS Főiskola turizmus-vendéglátás irányú hazai és határon túli képzéseiben, kapcsolataiban
- BÜFÉEBÉD
- 13.20-13.40 Benkovics László, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének alelnöke – A napraforgós nemzeti tanúsító védjegy bevezetésének és elterjesztésének tanulságai
- 13.40-14.00 Dr. Kovács Dezső Phd. – A nemzeti értékképzés példái. Rejtett tartalékok, területek. Egy régiókon áthúzódó turizmusfejlesztés és a hungarikumok. (Esettanulmány)
- 14.00-14.20 Brachna János idegenforgalmi szakközgazdász – A hagyma kultúrtörténete Makón és másutt
- 14.20-14.40 Dr. Csizmadia András, a Budapesti Gazdasági Egyetem Bor-Schola vezetője – Borászati és borfogyasztási gyorstalpaló, avagy amit egy vendéglátónak a magyar borról tudnia kell…
- 14.00–15.00 Rizmajer Péter, Marketing és Értékesítési Menedzser
- Linczenbold Családi Gazdaság A Linczenbold Családi Gazdaság bemutatása
- 15.00-15.20 Istvándy Gergő – Ahol a bor, a mangalica és a turizmus találkozik, az Istvándy Pincészet (Káptalantóti) története és jövője
- 15.20-15.40 Dr. Puczkó László, A Budapesti Metropolitan Egyetem Turizmus és Szabadidő Tudásközpontjának vezetője – Természeti és kulturális egyediségek hasznosítása az egészségturizmusban