Tandíjmentesség

Tanulj tandíjmentesen az Edutus Egyetemen!

Felvételi eljárás keretében meghirdetett szakok

Tandíjmentesen tanulhat az Edutus Egyetemen az a hallgató, aki:

 • a 2018. évi általános vagy pótfelvételi eljárásban felvételt nyer az Egyetemre az alábbi képzések valamelyikén:
  • gazdálkodási és menedzsment alapszak – levelező tagozat – Sümeg
  • gazdálkodási és menedzsment alapszak – nappali tagozat – Tatabánya
  • kereskedelem és marketing alapszak – nappali tagozat – Tatabánya
 • a 2018/2019. tanév I. félévében beiratkozik és megkezdi tanulmányait a Egyetemen,
 • felveszi az adott képzés mintatantervének I. félévében szereplő tárgyak mindegyikét, és sikeresen teljesíti azokat a 2018/2019. I. félév vizsgaidőszakának végéig.

A tandíjmentesség igénybevételének lépései:

 1. A tandíjmentességre a fentiek alapján potenciálisan jogosult hallgatók az általános szabályok szerint – azaz az Edutus Egyetemen három részletben – befizetik a tandíjat a 2018/2019. tanév I. félévében.
 2. A vizsgaidőszak végén (2019. január vége) az Oktatásszervezési Osztály kimutatást készít azokról a hallgatókról, akik maradéktalanul teljesítették a képzésük mintatantervében szereplő I. féléves tárgyakat, azaz mintatanterv szerint haladtak. (A mintatanterv feletti teljesítés – a KTVSZ-ben foglalt kredithatárig – megengedett.)
 3. Az Egyetem automatikusan – erre irányuló hallgatói kérelem nélkül – visszatéríti az I. félévre befizetett tandíjat az arra jogosult hallgatók számára a II. félév második hónapjának végéig.
 4. A tandíj visszatérítésének feltétele, hogy a hallgatónak ne legyen semmilyen egyéb, lejárt határidejű tartozása (pl. utóvizsga díj, késedelmi díj, stb.) az intézménnyel szemben, valamint, hogy a II. félévben bejelentkezzen aktív félévre az Egyetemre. Passzív félév igénybe vétele esetén a hallgató tandíjmentességre nem jogosult
 5. A tandíjmentességi program a tanulmányok további féléveiben is folytatható a fenti módon és feltételekkel mindaddig, amíg a hallgató eleget tesz a kritériumoknak.
 6. Amennyiben a hallgató egy adott félévben nem teljesíti a tandíjmentesség feltételeit, a következő félévekben már nem szerezhet jogosultságot annak igénybevételére.
Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új