Pótfelvételi általános

Elfelejtettél a felvételi eljárásban jelentkezni? Nem vettek fel az általános felvételi eljárásban! Ezt a lehetőséget ne szalaszd el!

A tavaszi felvételit követően – augusztus elején, az oktatásért felelős miniszter döntése alapján – pótfelvételi eljárást is meghirdethetnek, amelynek során azok jelentkezhetnek, akik jelentkeztek az általános eljárás során, de nem vették fel őket, vagy nem adtak be jelentkezést egyetlen felsőoktatási intézmény által meghirdetett, szeptemberben indított képzésre sem. Akiket a pótfelvételi során felvesznek, szintén szeptemberben kezdhetik meg tanulmányaikat. A pótfelvételiben már csak egyetlen helyre lehet jelentkezni.

Eljárás A jelentkezési időszak kezdete Jelentkezési határidő Felvételi döntés Hány helyre lehet jelentkezni?
Pótfelvételi eljárás július vége augusztus első fele augusztus második fele egy jelentkezési helyre
Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben